HOZZÁVALÓK (10 SZELETHEZ):
275 g zöldborsó (mirelit is jó)
200 g vaj + a formához
150 g kristálycukor
2 csapott tk. Sütőpor
3 tojás
2 tk. Vaníliakivonat
1 citrom
1/2 tk. Só
250 g liszt
borsó csíra
A krémhez:
150 g vaj
300 g porcukor
1/2 citrom
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldborsót forró vízben főzzük puhára, szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a turmixgépbe, és pürésítsük.
2. Keverjük habosra a puha vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a borsópürét, a vaníliakivonatot, a megmosott, szárazra törölt citrom reszelt héját, kifacsart levét. Szitáljuk hozzá a sütőporral, valamint a sóval elvegyített lisztet, és keverjük össze.
3. Simítsuk a masszát a kivajazott, 22 cm-es, kapcsos tortaformába. Süssük a 165 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e. Ha igen, vegyük ki, rácsra kiborítva hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen vágjuk fel három egyforma lapra.
4. A krémhez keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Töltsük a tésztalapok közé a krém háromnegyedét, és vonjuk be a maradékkal a tortát.
5. Az összeállított desszertet tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, majd borsócsírával díszítve, felszeletelve tálaljuk.
410 kcal 1 szelet
55 PERC +HŰTÉS
HOZZÁVALÓK (12 DARABHOZ):
180 g csicseriborsó megfőzve
4 tojás
150 g kristálycukor
1 csipet só
A KRÉMHEZ:
250 g mascarpone
80 g porcukor
120 g málna
ELKÉSZÍTÉS:
1. A langyosra hűlt csicseriborsót egy burgonyanyomón törjük át.
2. A tojásokat válasszuk szét, és a sárgáját egy tálban keverjük habosra a kristálycukorral, majd forgassuk össze a pürésített csicseriborsóval. Ezután a fehérjét verjük kemény habbá a sóval, és forgassuk ezt is a masszába.
3. Simítsuk a sütőpapírral kibélelt 25 × 30 cm-es tepsibe, és süssük a 175 fokos sütőben körülbelül 25-30 percig. Ve gyük ki, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
4. A mascarponét a porcukorral keverjük habosra. A málna felét villával törjük össze, forgassuk a krémbe, majd simítsuk a kihűlt tésztára. Vágjuk fel hosszúkás szeletekre a süteményt, majd díszítsük a maradék málnával.
340 kcal 1 szelet
50 perc + hűtés
HOZZÁVALÓK (12 DARABHOZ):
200 g kristálycukor
150 ml olaj
4 ek. narancslé
1 tk. Vaníliakivonat
4 tojás
220 g liszt
2 tk. Sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. Só
6-8 közepes sárgarépa
100 g darált natúr földimogyoró
A KRÉMHEZ:
75 g vaj
250 g mogyoróvaj
120 g porcukor
80 ml cukrozatlan habtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
1. Keverőtálban dolgozzuk össze a cukrot, az olajat, a narancslét, a vaníliakivonatot és az elhabart tojásokat.
2. Egy másik tálban vegyítsük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Majd adjuk apránként a tojásos masszához, és dolgozzuk össze.
3. A sárgarépákat mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le. Forgassuk a tésztába a ledarált mogyoróval együtt. Osszuk el a masszát a 12 darabos muffinforma papírkapszlival kibélelt mélyedéseiben, és toljuk be a 180 fokos sütőbe 35-40 percre. Fordítsuk ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni az elkészült süteményeket.
4. A krémhez keverjük habosra a puha vajat. Ezután a mogyoróvajat, a porcukrot, a tejszínt is adjuk hozzá, és keverjük homogén masszává.
5. Tálalás előtt halmozzuk a krémet a muffinok tetejére, és azonnal tálaljuk.
520 kcal 1 darab
60 perc
HOZZÁVALÓK (10 SZELETHEZ):
200 g liszt
1 tk. Sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
100 g vaj + a formához
100 g kristálycukor
4 tojás
1 citrom
1 ek. szemes mák
1 vaníliarúd
150 ml natúr joghurt
200 g cukkini
A MÁZHOZ:
80 g porcukor
50 ml frissen facsart citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Keverőtálban vegyítsük el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, valamint a sóval.
2. Egy másik edényben keverjük habosra a puha vajat a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk össze. Reszeljük a masszába a mosott, szárazra törölt citrom héját, majd apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket, a mákot és a kikapart vaníliavelőt. Végül forgassuk bele a natúr joghurtot és a megmosott, finomra reszelt cukkinit is.
3. Simítsuk a masszát kivajazott kuglófformába, és süssük készre a 175 fokos sütőben 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e. Ha igen, vegyük ki, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
4. Közben a mázhoz az átszitált porcukrot keverjük csomómentesre a citrom kifacsart levével.
5. Fordítsuk ki a kuglófot egy szép tányérra, majd csorgassuk rá a kikevert mázat, és hagyjuk megdermedni rajta. Felszeletelve kínáljuk a családnak.
260 kcal 1 szelet
65 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.