A 68 éves kutató évtizedek óta azon dolgozik, miként lehet hosszabb ideig élni.
Egy neves öregedéskutató, Dr. Eric Verdin úgy véli, sikerült 15 évet visszanyernie a biológiai életkorából – és szerinte mindez részben egy jól megválasztott reggelinek köszönhető. A 68 éves kutató, aki a kaliforniai Buck Intézet elnöke, évtizedek óta azon dolgozik, hogyan lehet egészségesebben, hosszabb ideig élni. Életmódja középpontjában a mediterrán étrend áll, amelyet növényi alapú ételek, egészséges zsírok és mértékletes fehérjebevitel jellemez.
A reggelit különösen fontosnak tartja, de figyelmeztetett:
A legrosszabb, amit reggelire fogyaszthatunk, az egy tál gabonapehely narancslével – ez gyakorlatilag cukor, cukor, cukor!
Véleménye szerint az ilyen édes reggelik egész napra felborítják a vércukorszintet, ami fáradtságot, farkaséhséget és hangulatingadozást okozhat.
A reggelinek sósnak kell lennie. Nincsenek péksütemények, narancslé, gyümölcsjoghurt. Ezek vércukor ingadozáshoz vezetnek, és egész nap csak zuhan az energiaszintünk
Dr. Verdin naponta tojást, avokádót és lazacot fogyaszt reggelire teljes kiőrlésű kenyérrel, vaj helyett pedig olívaolajat használ. A tojás és a lazac egészséges zsírokban és fehérjében gazdag, amelyek nemcsak jóllakottságérzetet biztosítanak, de támogatják a bélrendszer kiegyensúlyozott működését is. A rostban gazdag kenyér pedig segíti a jó baktériumok munkáját – írja a Unilad.
Saját bevallása szerint ezek az apró, de tudatos döntések nagy szerepet játszanak abban, hogy biológiai életkora most 15 évvel fiatalabb a valósnál. Életmódjával kapcsolatban azt vallja: a hosszú élet egyik kulcsa, hogy ne csak azt nézzük, mit ehetünk meg örömmel, hanem azt is, hogy mi táplál minket igazán.