Kétségtelen, hogy a sonka és a főtt tojás mellett a fonott húsvéti kalács is szerves része az ünnepi asztalnak: e három nélkül nem is érdemes tálalni. Ugyanakkor kétségtelen, hogy míg régebben a legtöbben ez utóbbit otthon készítették el, ma már a többség boltban veszi. De vajon megéri? Milyen minőséget kapunk és mennyiért? Ennek járt utána a Mindmegette.
A boltokban és pékségekben igen széles árskálán választhatunk, ha húsvéti kalácsot szeretnénk venni. A minőségibb változatok 5000 forintos kilós áron vannak, de már 1200-1500 forintos kilós áron is találhatunk. Ráadásul húsvét előtt a boltokban kereshetjük a különböző akciókat, hogy még olcsóbban jussunk hozzá ehhez a finomsághoz. Sajnos azonban az olcsóbb bolti termékeknél előfordulhat, hogy vaj, tej és tojás helyett tejport, tojásport és margarint használnak.
És akkor lássuk a mérleg másik nyelvét, azaz azt, mennyibe kerül, ha otthon készítjük! Egy egykilós, alap húsvéti fonott kalács alapanyagára 1000 forint körül alakul, amihez 2-300 forintnyi energiadíjat is kell számolnunk.
Összességében elmondhatjuk: nagyjából ugyanott vagyunk, ha otthon készítjük, illetve ha boltban választunk egy olcsóbb, netán akciós változatot. Sokan épp amiatt döntenek az utóbbi mellett, mert időtakarékosabb: ne a konyhában töltsük az egész ünnepet, hanem pihenjünk is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.