A befőttesüvegek felnyitása sokszor nem egyszerű feladat a bennük lévő vákuum miatt: időnként egyenesen vért kell izzadnunk ahhoz, hogy végre hozzájussunk az üveg tartalmához.
A befőtteket a legtöbb esetben úgy zárod le, hogy még meleg a tartalma. Azonban ahogy elkezd kihűlni, a levegő összehúzódik, és egy vákuumos, steril környezet alakul ki, aminek hatására nem tudnak elszaporodni a baktériumok.
Sokan ilyenkor egy tompa kés hegyével addig feszegetik a csavaros fedő szélét, amíg nem keletkezik rajta egy akkora rés, amin keresztül megszűnik az a bizonyos szívó hatás. Létezik azonban ennél egyszerűbb megoldás is, amelyet nemrég a Mindmegette mutatott meg!
Kevésbé veszélyes megoldás az, ha kés helyett egy sörnyitót használsz. Alkalmazása pontosan úgy történik, mintha egy jó kézműves sört pattintanál ki vele, csak ebben az esetben nem a söröskupakra, hanem a befőttesüveg oldalához illeszted, mintha csak fel szeretnéd bontani. Ezután nincs más dolgod, mint óvatosan felfelé feszegetni a tető oldalát addig, amíg el nem illan a vákuum. Egyszerűbb eljárás ez, mint a késsel való feszegetés vagy szurkálás, ráadásul kézenfekvőbb is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.