Filléres alapanyag, mégse használjuk: ez a tökéletes rántott hús titka

panír
PUBLIKÁLÁS: 2024. augusztus 16. 17:00
Készüljön akár sertésből, akár csirkéből, mindenki szereti a különféle rántott húsokat. Igen ám, de mitől lesz tökéletesen ropogós a bunda?

Aligha lehet elképzelni hétvégi menüsort rántott hús nélkül! Ez az alapvetően rendkívül egyszerű étel két dologról szól: az omlós, ízletes húsról és a ropogós bundáról. Igen ám, de itt jön a probléma: sokaknak ugyanis mégsem akar olyan jóra sikeredni, mint amilyet az éttermekben eszünk, netán a nagyinál került az ünnepi asztalra. Mi lehet a titok? Nos, a Mindmegette cikke szerint szerencsénk van, ugyanis egy filléres alapanyagon múlik a siker. Ez a titokzatos összetevő pedig nem más, mint a kukoricakeményítő.

rántott hús, bécsi szelet, sült krumpli, ebéd, Pexels illusztráció
Egyszerű, minden háztartásban fellelhető alapanyag a ropogós bunda titka  Fotó: Pexels

A rántott hús panírozása során keverjünk egy evőkanál étkezési keményítőt a lisztbe, alaposan vegyítsük el és ebbe a keverékbe forgassuk először a rántani való húst. Ezt követően jöhet a tojás, majd pedig a panírmorzsa – amit akár pankómorzsára is cserélhetünk, az ugyanis még ropogósabb eredményt garantál, ugyanis kevesebb zsiradékot szív magába. A következő videóban pedig lépésről lépésre megnézhetjük, hogy készül az ideális rántott hús:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.