A cukkini roppant egészséges zöldség, de igazán csak akkor tudja kifejteni jótékony hatását, ha megfelelően van használva. Máris kiderül, meg szabad-e hámozni ezt a népszerű ételt!
A cukkini számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett magas a víz- és a rosttartalma, ami jó hatással van az emésztésre. Az antioxidánsokban gazdag zöldség megóvhatja a szervezetet a sejtkárosodástól, támogatja a szívet, a szemeket, és a bőrt. Potenciális rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik, már csak ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani. További előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma és hosszú időre eltelít, így akár a fogyást is támogatja - írja az Agroinform.
Sokféle módon felhasználható, nyersen és főzve egyaránt egészséges, bár előbbi módon csak mértékkel érdemes fogyasztani, mert nagy mennyiségben gyomorpanaszokat okozhat a nyers zöldség. A legfontosabb azonban az, hogy semmiképp ne hámozd meg, mivel a héja tartalmazza a legtöbb tápanyagot! Ugye te sem akarod megfosztani magad az értékes vitaminoktól és az ásványi anyagoktól?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.