Kevés ember gondolná, de a meghámozott burgonya héjából egy finom nassolnivaló készülhet, ha egyszer az ember nem a kukába, vagy a komposztba dobja, hanem a sütőjébe teszi. A héja ugyanis gond nélkül fogyasztható, ha alaposan megsikáltuk a krumplit hámozás előtt, és ha kipróbáljuk az alábbi receptet, amit a Mindmegette konyhájában sütöttek ki. A héj-chips elkészítéséhez semmi másra nincsen szükségünk, csak egy sütőre, olívaolajra, némi fűszerre, és persze a főétkezésből kimaradt burgonyahéjra.
Következzék a Mindmegette receptje a "titkos" krumplihéj-chipsről:
A burgonyát egy kicsit nagyobb műgonddal sikáld és hámozd meg, mint eddig, és az így képződött héjcsíkokat tedd egy tál vízbe, az egészet pakold a hűtőbe, majd az esti filmnézés előtt fél órával vedd elő újra, és a következőképpen járj el:
Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálald!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.