Ha egyszer elkészíted ezt a receptet, soha többé nem fogod kidobni a krumpli héját!

étel
PUBLIKÁLÁS: 2024. január 18. 12:00
Olyan egyszerű, hogy bárki könnyedén elkészítheti.

Kevés ember gondolná, de a meghámozott burgonya héjából egy finom nassolnivaló készülhet, ha egyszer az ember nem a kukába, vagy a komposztba dobja, hanem a sütőjébe teszi. A héja ugyanis gond nélkül fogyasztható, ha alaposan megsikáltuk a krumplit hámozás előtt, és ha kipróbáljuk az alábbi receptet, amit a Mindmegette konyhájában sütöttek ki. A héj-chips elkészítéséhez semmi másra nincsen szükségünk, csak egy sütőre, olívaolajra, némi fűszerre, és persze a főétkezésből kimaradt burgonyahéjra.

krumpli
A burgonyahéjából akár ízletes chips is lehet /Fotó:   Pixabay (illusztráció)

Következzék a Mindmegette receptje a "titkos" krumplihéj-chipsről:

A burgonyát egy kicsit nagyobb műgonddal sikáld és hámozd meg, mint eddig, és az így képződött héjcsíkokat tedd egy tál vízbe, az egészet pakold a hűtőbe, majd az esti filmnézés előtt fél órával vedd elő újra, és a következőképpen járj el:

  1. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. A krumplihéjat terítsd szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
  3. Locsold meg olívaolajjal,  forgasd össze. Sózd meg nagy szemű sóval – az ínyencek meghinthetik rozmaringlevéllel vagy bármilyen fűszersóval – és tedd a 180-200 fokra előmelegített, forró sütőbe.
  4. Süsd 10 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd át az alakuló csipszet, majd tedd vissza a sütőbe újabb 10-15 percre.

Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálald!

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.