Fogyókúra

"Kínzóeszköz" – Brutális fogyókúrás módszer tartja lázban a diétázókat

Bors

Létrehozva: 2024.06.12.

Kiborító ötlettel álltak elő a kutatók. A módszer egy kutatás szerint hatásos, de annyira megalázó, hogy a legtöbben ki sem próbálnák.

Újfajta "fogyókúrás eszközt" dobtak piacra, ám a módszer óriási felháborodást keltett, a legtöbben középkori kínzóeszközhöz hasonlították. Az utóbbi időben a nagy port kavaró Ozempic nevű gyógyszer hódította meg Hollywoodot, amely egy étvágycsökkentő szer, ami "becsapja az agyat", hogy telítettségérzetet keltsen. Az Ozempic elsősorban a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgál, ám a hirtelen jött nagy kereslet miatt gyógyszerhiány alakult ki és már az sem jutott hozzá a szerhez, akinek tényleg szüksége lett volna rá. De talán egyik fogyókúrás módszer sem olyan ellentmondásos, mint az a "forradalmi eszköz", amely lezárja az állkapcsot.

Az új-zélandi kutatói által kifejlesztett eszköz mágnesekből áll, amelyeket az alsó és felső első nagyőrlő fogakra rögzítenek. A módszer megakadályozza az állkapocs 2 milliméternél szélesebb kinyitását, így arra kényszeríti a diétázót, hogy inkább csak folyadékot fogyasszonírja a Unilad.

Egy kísérlet is készült már. Hét résztvevő átlagosan hat kilót fogyott két hét alatt, és "motiváltak voltak, hogy folytassák fogyókúrájukat", a nagyközönség azonban nem volt lenyűgözve az ötlettől.

 Jó ég, azt hittem, az orvostudomány már túl van az ilyen kínzóeszközökön

– vélekedett egy internetező a hír láttán.

Gondoltak arra, hogy összedrótozhatnák a professzorok ujjait, hogy kevesebbet ilyen dolgot hozzanak létre?

– jegyezte meg egy másik hozzászóló.

A kutatók hozzátették, az eszköz célja nem az, hogy gyors vagy hosszú távú fogyókúrás eszközként szolgáljon, inkább azoknak kíván segítséget nyújtani, akiknek műtéten kell átesniük, de nem kerülhet sor a beavatkozásra addig, amíg nem szabadulnak meg némi súlyfeleslegtől. Az eszközt egyébként két-három hétig kell ilyen szigorú beállítással használni, azt követően akár el is lehet távolítani, hogy a páciensek egy kevésbé korlátozott étrendet követhessenek, így lehetővé téve a fokozatos súlyvesztést.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek