Tanács

Így készíts egyszerűen szúnyogcsapdát az otthonodban

K.B.

Létrehozva: 2024.05.25.

Idén nyáron győzd le a szúnyogok invázióját ezzel a trükkel.

A szúnyogok zümmögése és csípései sok ember éjszakáját tudják tönkretenni. Idén nyáron ráadásul várhatóan hatalmas szúnyoginvázió lesz, ugyanis csapadékos volt a tél, és a Mindmegette beszámolója szerint már februárban találtak a szakemberek szúnyoglárvákat, miközben ez általában csak március végén, vagy április elején szokott csak előfordulni. Miközben néhány napja Magyarországon is elkezdődött a szúnyoggyérítés, nem árt tisztában lenni azokkal a praktikákkal, amelyekkel az otthonunkat is rovarmentessé varázsolhatjuk, szinte ingyen.

szúnyog
Idén szúnyoginvázióra kell számítanunk /Fotó: Illusztráció - Pexels

A lap számolt be az almaecetes szúnyogcsapdáról, aminek hozzávaló szinte minden háztartásban megtalálhatóak. Két dolog kell csak hozzá, ami nem más mint néhány csepp almaecet, és egy kis mosogatószer.  A taktika is rém egyszerű, csupán egy kisebb edényre van szükség hozzá.

Tegyél egy kisebb méretű edénybe 4 evőkanál almaecetet, amihez adj hozzá néhány csepp mosogatószert. Természetesen több ilyen csapdát is készíthetsz. A szúnyogokat vonzza az almaecet illata, és miután a keverékbe kerülnek, többé már nem szabadulhatnak.

- írja a lap. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek