Betegség

„Már szorongtam a fájdalomtól” – Öt hónapos terhesnek tűnt egy nő, sokkoló, mi állt a háttérben

Létrehozva: 2024.05.19.

A fiatal hölgy pokoli fájdalmakat élt át. Erről is le kellett mondania.

Egy nő borzalmas kínokat élt át, miután a betegsége miatt úgy nézett ki, mint aki öt hónapos terhes, és még a barátjával sem tudott szeretkezni emiatt.

szülés, kismama, várandósság, terhes, terhes pocak
A betegsége miatt a nő öthónapos terhesnek nézett ki Fotó: Pexels (Illusztráció!)

Az orvosok megvizsgálták őt, és arra gyanakodtak, hogy irritábilis bél szindrómája (IBS) van. Sarah Mahon már tinédzserként is szenvedett az erős menstruációjától, de az elmúlt két évben kínzó görcsök és emésztési panaszok is jelentkeztek nála.

A 29 éves nő állandóan émelygett és gyakran felpuffadt, de az orvosok IBS-nek tulajdonították a dolgot, és azt tanácsolták neki, hogy változtasson az étrendjén. Sarah görcsrohama azonban folytatódott - időnként olyan kínzóvá vált, hogy járni sem tudott, és a fájdalom miatt órákig ágyban feküdt.

A hölgy az állapotáról fotókat is megosztott, amelyen látható, hogy a gyomra annyira felpuffadt, ami már egy terhes nőéra hasonlított. Sarah, aki animátorként dolgozik, elárulta, hogy két év alatt hét orvosnál járt, akik közül öten úgy vélték, hogy a tünetei az emésztésével hozhatóak összefüggésbe.

Mindennapos fájdalmaim voltak. Ha sétáltam, rosszabbodott a helyzet, olyankor ki sem mozdultam otthonról

- mesélte a hölgy.

Sarah februárban elment egy magánorvoshoz, ahol endometriózist diagnosztizáltak nála, több évnyi gyötrődés után.

Az endometriózis egy olyan betegség, amelyben a méhnyálkahártyához hasonló szövetek nőnek a méhen kívül. Súlyos fájdalmat okozhat a medencében, és megnehezíti a teherbeesést is.

− Abbahagytam a szexet a barátommal, mert olyan erősek voltak a fájdalmaim, hogy már erre sem voltam képes. Szorongtam a fájdalomtól - mondta a nő, akinek a betegség teljesen megváltoztatta az életét és minden napot próbált túlélni.

Sarah most arra buzdít másokat, hogy követeljenek válaszokat az orvosuktól, és „ne adják fel” egészen addig, amíg nincs meg a pontos diagnózis - írja a The Sun.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek