Egészség

Az orvos elárulta: ezzel a három diétával tehetsz a cukorbetegség ellen

KL

Létrehozva: 2024.05.23.

A szakember megosztotta a tippjeit.

A cukorbetegséggel rengeteg ember küzd. Egy orvos viszont most elárulta, hogyan lehet elkerülni a cukorbetegséget, sőt teljesen visszafordítani ezt az állapotot.

cukorbetegség diabétesz egészség
Ez akár visszafordíthatja a betegséget Fotó: Pixabay

Steven Bartlett Diary of a CEO podcastjában Dr. Robert Lustig fontos tanácsokat adott a vércukorszint kordában tartásához. A szakember, aki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cukor hogyan idézheti elő az olyan állapotokat, mint a cukorbetegség, az elhízás és a metabolikus szindróma.

Az orvos szerint van remény a cukorbetegség visszafordítására az inzulintermelés fokozásával és a máj reagálásának fokozásával. Három diétát javasol, amelyek megváltoztathatják a dolgot: a ketogén diétát, a paleo diétát és az időszakos böjtöt. Ezek az étkezési tervek a finomított szénhidrátok és cukrok csökkentéséről szólnak, ami segít a májnak megszabadulni a felesleges zsírtól, ami fogyáshoz és a vércukorszint csökkenéséhez vezethet.

A ketogén diétát, amelyet kezdetben a gyermekeknél a refrakter epilepszia kezelésére vezettek be és alkalmaztak, a rohamok gyakoriságának és intenzitásának jelentős csökkenése miatt, a ketogén diéta hamarosan elterjedt a szélesebb lakosság körében, miután fogyókúrás előnyei megvalósultak.

Egy másik táplálkozási megközelítés a paleo diéta, amely a lehető legtermészetesebb étkezésre ösztönöz – gondoljunk csak a fűvel táplált húsokra, halakra, bőséges gyümölcsökre és zöldségekre, valamint más teljes értékű élelmiszerekre, mint például a diófélékre és a magvakra, ami nagyon hasonlít őseink étkezési szokásaihoz.

Ezekkel a diétákkal párhuzamosan az időszakos böjtnek nevezett megközelítést alkalmazzák, ahol a böjt és az étkezés között váltakozó ütemezést követnek. Ellentétben más diétákkal, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az étkezés összetevőire, az időszakos böjt nagyon érdeklődik, hogy mikor eszel – például a nap folyamán meghatározott időablak van kijelölve az étkezések fogyasztására, és a böjt az időszak többi részét teszi ki - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek