
Miközben világszerte nőnek az élelmiszerárak, és egyre nagyobb a pazarlás mennyisége, egyre többen kezdenek odafigyelni rá, hogy hogyan lehet minél tovább frissen fogyasztani a konyhában tartott ételeinket. Az egyik nehezen tárolható, és kevés ideig ehető zöldségünk, a sárgarépa, amelyről köztudott, hogy gyorsan el kell fogyasztani különben pár nap után ki lehet dobni. Most a Mirror számolt be egy egyszerű trükkről, amely segítségével hetekkel meghosszabíthatjátok a répáitok élettartamát.
Amanda Rocchio életmódtanácsadó és tartalomkészítő árulta el a titkát a répa tárolásának. A szakértő a TikTok-oldalán szokta rendszeresen hasznos tippekkel ellátni a népes követőtáborát.
Akár egész sárgarépát akar vásárolni, akár bébirépát szeretne venni, valószínűleg a hűtője egyik polcára helyezi, vagy a zöldségtároló rekeszbe. A legfontosabb azonban az, hogy egy edénybe tegyük a répát, ezt töltsük fel vízzel, és ezzel a módszerrel akár négy hétig is friss maradhat a zöldségünk
- mondta el a taktika lényegét Rocchio. A tanácsadó szerint 3-4 naponta érdemes vizet cserélni a répán, különben zavarossá válhat a vize, de ezen kívül más problémánk már nem lesz vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.