6 tuti tipp, hogy gyorsabban készüljön el az ebéd

főzési praktika
PUBLIKÁLÁS: 2023. szeptember 12. 10:30
Időt spórolhatsz meg főzés közben ezzel a néhány praktikával.
LA

Bármennyire szeret is az ember főzni, mindig hasznos, ha nem kell órákat töltetni a konyhában. A mindmegette.hu összegyűjtött néhány bevált praktikát, amivel felgyorsítható az egész.

Fotó: Pixabay

1. Pucolás

Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket, ezzel is időt nyerhetsz.

2. Rend

Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.

3. Hagyma

Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.

4. Felkészülés

A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek, ez felgyorsíthatja a folyamatot.

5. Gyűjtés

Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.

6. Kések

Ha tompa késsel dolgozol, csak időt vesztesz. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt! 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.