A polcon tárolt, elmosott lekvárosüveg, de még az üzletből újonnan beszerzett befőttesüveg sem tiszta, a benne lévő nemkívánatos mikroorganizmusok elronthatják a tartósítás folyamatát. Érdemes sterilizálni az üvegeket, a mindmegette.hu pedig elárulta a titkot, hogy hogyan is érdemes ezt megtenni.
Ahhoz, hogy ez a módszer hatékony legyen, a mosogatógépen be kell állítani a „fertőtlenítés” programot. Ez általában melegebb vízzel dolgozik, mint a szokásos programok. Tegyük az üvegeket fejjel lefelé a mosogatógépbe – a legjobb, hogy akár a többi tányérral, pohárral együtt is elindíthatjuk, nem kell külön beindítani ezért a mosogatógépet. Ne feledjük, hogy ez a ciklus hosszabb ideig tarthat, mint a szokásos.
Tegyük egy edénybe szájukkal felfelé az üvegeket, és töltsük fel annyi vízzel, hogy legalább negyedéig ellepje az üvegeket kívül és belül is! A legjobb, ha forró vízzel dolgozunk, így csökkentjük a forráshoz szükséges időt. 10 percig forraljuk az üvegeket, majd óvatosan vegyük ki őket a vízből, öntsük ki a bennük lévő vizet, és hagyjuk a levegőn megszáradni!
A sütőben sterilizálás eléggé bizonytalan módszer, mivel sok sütő nem képes egyenletesen magas hőmérsékletet biztosítani. Ráadásul a száraz hő meggyengítheti az üvegeket, így azok könnyebben törnek. Ugyanígy nem javasolt az üvegeket mikróban fertőtleníteni: a nedves üres üvegek nem melegednek át egyenletesen, könnyen túlhevülhetnek és akár fel is robbanhatnak.
A fedőket nem kell sterilizálni. Valójában a magas hőmérséklet csak árt, hiszen a tömítés meghibásodását okozhatja. Elég, ha meleg, mosószeres vízben átmosod, majd leöblíted őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.