A magyar háztartások nélkülözhetetlen vasárnapi ebédje a rántott hús. A lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatás után azonban rendszerint keletkezik némi „hulladék” és rendszeresen kukában landolnak az alapanyagok.
6 remek ötletet mutatunk, hogy a panír se menjen kárba.
Ha tojás és liszt maradt ki, levesbetétet vagy házi levestésztát készíthetünk. A levestésztához csupán össze kell gyúrni a lisztet és a tojást egy csipetnyi sóval és annyi vízzel, hogy gyurmaállagú tésztát kapjunk. Helyezzük 10-15 percre a mélyhűtőbe, majd a sajtreszelő legnagyobb lyukú oldalán reszeljük le az egészet egy edénybe. A reszelt tésztát pedig már a szokásos módon főzhetjük meg.
Ha a tojásból és a lisztből plusz tojás vagy kicsivel több víz hozzáadásával lágyabb, kanalazható tésztát keverünk, akkor ropogós levesbetét formájában hasznosíthatjuk az alapanyagokat. Fél evőkanalanként mehet is a forró olajba!
Ha tojás és zsemlemorzsa maradt ki, puffancsot készíthetünk. Adjunk egy csipet sót a tojáshoz, és keverjük bele a zsemlemorzsát. Addig gyúrjuk, amíg össze nem áll, és közben pótolhatjuk a száraz vagy a nedves összetevőt szükség szerint. Ha elkészült a tészta, formáljunk belőle golyókat, illetve lapított golyókat. Ezeket forró olajban süssük ki.
Ha liszt, tojás és prézli is kimaradt, készítsünk nokedlit! Adjunk pár csipet sót a tojáshoz, majd gyúrjunk tésztát: annak érdekében, hogy jól szaggatható, lágy nokedlitészta-állagot kapjunk, szükség szerint adj plusz egy tojást vagy némi vizet a mixhez.
A tojással önmagában is könnyen boldogulhatunk, csak mártsuk bele kenyeret, és készítsünk bundás kenyeret, vagy szükség szerint üssünk hozzá még egy tojást, és csináljunk rántottát. Fontos, hogy a rántottát alaposan átsüssünk, hiszen előzőleg a tojás nyers hússal érintkezett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.