Lélek

Visszatérés a halálból: „Láttam, ahogy egy fehér fény közeledik felém”

2022. május 18. szerda 19:30

Egyesek úgy vélik, hogy semmi sem történik velünk, csak meghalunk. Mások viszont úgy gondolják, hogy a lelkünk tovább él halálunk után.

Forrás: Shutterstock

Különleges, olykor kissé ijesztő érzés átélni egy deja vu-t, amelyet más néven még paramnéziának is neveznek. Ilyenkor olyan érzésünk keletkezik, mintha egy adott eseményt egyszer már átéltünk volna.

Talán nincs még egy olyan kérdés, ami ennél többet foglalkoztatja az emberiséget. És amire még mindig nem született igazán hihető válasz. A 20. és 21. század tudományos fejlődése alapvetően átformálta a halállal kapcsolatos ismereteinket. Ezzel párhuzamosan egyre gyarapodott azon emberek száma, akiket a halálból hoztak vissza az orvosok. 

A legtöbbeket izgató kérdés, hogy mi történik a lélekkel, ha elhagyja a testünk. 

2021 márciusában vírusként terjed Brandon Monhollen  TikTok-videója, miutánegy olyan elméletet osztott meg, ami állítása szerint nem csak a halál utáni életet magyarázza meg, de azt is, hogy mi okozza az embereknek a bizarr déjà vu érzést.

Mi van akkor, ha amikor meghalunk és meglátjuk azt a bizonyos fényt az alagútban, az csak egy másik kórház fénye?– teszi fel az elsőre furcsán hangzó kérdést Monhollen

A kutatók felfedezték, hogy egyes agysejtek a halál után is hosszabb ideig megőrzik aktivitásukat, mi több, akadnak köztük olyan sejtek is, amelyek ilyenkor még aktívabbá válnak, ami azt jelenti, hogy az elhunyt tudhat arról, hogy meghalt. 

"A legtöbb tanulmány azt feltételezi, hogy minden folyamat megáll az agyban, amint leáll a szívverés. Ez azonban egyáltalán nincs így"

Egy kanadai tudóscsoport négy olyan embert vizsgált meg, akiket lekapcsoltak gépekről. Három esetben szívelégtelenség után megszűnt az agyi tevékenység. De az egyik betegnél az agyhullámok továbbra is folytatódtak annak ellenére, hogy halottnak nyilvánították.

David Ditchfield egy pályaudvaron búcsúzott egy barátjától, amikor a kabátja beszorult a vonat ajtajába, amikor az elindult, és maga alá gyűrte. A férfi elvesztette az eszméletét és bal karját is a szerencsétlen balesetben. 

„Mindenre emlékszem, a bal karomat elvesztettem, és amikor a kórházba értem, nagyon fájt és féltettem az életemet. Aztán mintha kiléptem volna a testemből.Minden aggodalmam elszállt, és egy sötét szobában találtam magam, azt hittem meghaltam. Eztán láttam, ahogy lassan lüktető fénygömbök villannak fel körülöttem.” - kezdte David Ditchfield.

„Gyorsan rájöttem, hogy már nem a kórházban vagy, hanem egy hatalmas kőlapon, ahogy felnéztem a födém felett csillagokat láttam, miközben éreztem, hogy valaki áll a lábam mellet, mikor oda néztem láttam egy ősz hajú lényt világító bőrrel. Tudtam, hogy ez a lény gondoskodni fog rólam és meggyógyít. Éreztem, hogy ez az energia nem csak a balesetem sebeit gyógyítja, hanem a lelkemet is megtisztítja.” - emlékezett vissza a túlvilági találkozásra David. 

„Láttam, ahogy egy fehér fény közeledik felém, a szélén lángok csaptak szét, és a lényekkel való telepatikus kommunikáció révén azt mondták nekem, hogy ez az egész teremtés forrása. Aztán visszazuhantam a testembe a kórházban„ - David ezután olyan dolgokra volt képes amire balesete előtt sose. Elkezdett festeni és egy könyvet is kiadott. 

A deja vu arra figyelmeztet, hogy törekedj arra, hogy valami hasznos dolgot tegyél az életedben, amitől tapasztaltabbá, bölcsebbé válhatsz.

De miért van az, hogy egyesek nem érzékelnek deja vu érzést? Ez azért lehet, mert ezek az emberek nem a jelenben, hanem a múltban, vagy a távoli jövőben élnek. Nem értik az élet mélyebb összefüggéseit, energiáit, pedig ott van minden az orruk előtt - írja a DailyStar. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háború: erre a tüntetésre senki sem számított Lengyelországban

origo.hu

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök

metropol.hu

„Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!” – megszólalt az angyalarcú rendőrgyilkos exe

vg.hu

Tovább arat a halál az orosz gázipari vezetők között

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

vg.hu

Életét vesztette Ukrajnában egy brazil mesterlövésznő

origo.hu

Kim Dzsong Un rendkívüli bejelentést tett

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy az angyalok különleges védelme alatt áll júliusban

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

borsonline.hu

Megszólalt a rendőrgyilkos exe: Jobb lett volna, ha Pistát felakasztják!

borsonline.hu

Kiderült az igazság a Kis-Dunába fulladt kutyakiképzők tragédiájáról

borsonline.hu

Kiderült: ezzel az ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

További cikkek

Ezo

Ilyen az álomnyaralásod a horoszkópod szerint

Ezotéria

Álmaid mondják meg, mit hoz a jövő: Eláruljuk, mit jelent, ha villámlással vagy napsütéssel álmodsz