Nem nehéz túlköltekezni a húsvét időszakában sem: legyen szó lakásdekorációról, édességekről, vagy a teljes ünnepi menüről. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen a spórolás a következő napokban, emellett mutatunk egy teljes menüsort az ünnepi lakomához, ami a lehető legjobban megkíméli a pénztárcánkat.
Ha rendszeresen töltjük az otthoni készletet, nagy valószínűséggel a következő főzés legtöbb alapanyaga megtalálható a hűtőnkben és a kamránkban.
A mostanra olyannyira népszerű online bevásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy a hiper- és szupermarketek készletét fellelhetjük az interneten – ezzel együtt pedig valamennyi termék árát is könnyedén monitorozhatjuk. Készítsünk listát a közeljövőben szükséges élelmiszerekről, vessük össze az árakat, és válasszuk a legkedvezőbbet!
Alaposan tervezzük meg, pontosan mit szeretnénk elkészíteni! Pirosbetűs ünnepek alkalmával másképp gondolunk az asztalra tett ételekkel kapcsolatban, de egyvalamit fontos észben tartanunk: sohasem szabad többet költenünk, mint amennyink van. Még akkor sem, ha különleges menüsorról álmodunk. Fókuszáljunk az egyszerű, de nagyszerű, lehetőleg egészséges fogásokra!
Leves: Jókai bableves sonkakockákkal, csipetkével
– A recepttel felhasználhatjuk, és akár újra is hasznosíthatjuk a húsvéti sonkánk egy részét.
Főétel: Újragondolt rakott burgonya
– A recepthez nagy valószínűséggel találunk a kamrában elegendő burgonyát, ezután pedig nincs más dolgunk, mint sonkára cserélni a kolbászt, majd ízlés szerint sajtot is adni a rétegekhez.
Desszert: A nagyi linzerkarikája
– A recept összetevői között liszt, porcukor, sütőpor, vaj, tojás és némi baracklekvár szerepel: a végeredmény pedig egy mennyei, ebéd utáni könnyű sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.