Gyümölcsös turmix
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 személyre): 8 banán * 4 marék áfonya * 4 csipet fahéj * 4 ek méz * 8 dl mandulatej
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és felszeleteljük. Hozzáadjuk az áfonyát (lehet fagyasztott is) és a többi alapanyagot, majd egy erősebb turmixgépben krémesre keverjük. Poharakba töltjük, és a tetejét tetszés szerint díszíthetjük még gyümölcsdarabokkal, mézzel, vagy fahéjjal. Fogyasztható előételnek, leves helyett, vagy smoothie-ként.
Ananászos sertésszelet
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg ananászkarika * 80 dkg csont nélküli sertéskaraj * 4 ek szójaszósz * 4 ek olívaolaj * 1 ek barna cukor * 1 gerezd fokhagyma * 1 csipet őrölt gyömbér * 1/2 tk csilipehely * 2 ek ketchup
Elkészítés: A szójaszószt összekeverjük az 1 evőkanál olívaolajjal, a cukorral, a megtisztított, összezúzott fokhagymával, a gyömbérrel, a csilipehellyel, a ketchuppal és egy kevéssel az ananász levéből. A húst megmossuk, felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, és beleforgatjuk a fűszeres pácba. Legalább 10 percig, vagy akár egy éjszakán át pihentetjük. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és megpirítjuk benne a lecsepegtetett ananászkarikákat. Kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, több adagban. Visszatesszük az összes húst, hozzáöntjük a pácot, lefedjük, majd puhára pároljuk. Végül fedő nélkül addig sütjük, míg a páclé egészen sűrű nem lesz. A puha bordát az ananászkarikákkal tálaljuk.
Gyors ananásztorta
Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 3 tojássárgája * 6 ek kristálycukor * 2 ek finomliszt * 5 dl tej * 1 csomag zselatinpor * 1 csomag vaníliás cukor * 2 dl habtejszín * 1 ananászkonzerv * 1 csomag babapiskóta
A díszítéshez: koktélcseresznye
Elkészítés: A tojássárgákat a kristálycukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a zselatinport, a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt krémhez keverjük. Egy jénai tálat folpackkal kibélelünk, kirakjuk ananászkarikákkal, ráöntünk a krémből, majd ananászlébe mártott babapiskótával rakjuk ki. Addig rétegezzük, amíg van hozzávalónk. A tetejére babapiskóta kerüljön. Lefedve, 8–10 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tálból tálcára borítjuk. Díszítésként az ananászkarikák közepébe koktélcseresznyét tehetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.