Ezzel a narancsos-csokis menüvel garantáltan minden gyereket levesz a lábáról

Ezzel a narancsos-csokis menüvel garantáltan minden gyereket levesz a lábáról

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2021. december 05. 10:30
A gyerekek többsége imádja ezt a két édességet, így ha a kedvükben akarunk járni, akkor jó, ha minden fogást egyikre, másikra, vagy éppen mindkettőre építjük. Mert úgy szinte garantált a siker.
Bors

Leves

Narancsos répakrémleves

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma * 1 ek olaj * 1 tk őrölt fahéj * szerecsendió * 6 dl zöldségalaplé * 40 dkg sárgarépa * só, bors * 1 narancs reszelt héja * 1 narancs leve * 4 ek főzőtejszín

Elkészítés: Pároljunk puhára a megtisztított, apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 teáskanál őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 deci zöldségalaplével. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikákra a sárgarépákat, és keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük a narancs lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt. Adjuk a leveshez a narancs levét, valamint a főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!

Főétel

Narancsos csirkecombok

Elkészítési idő: 75 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb * só * frissen őrölt bors * 1 bionarancs * 1 bio vérnarancs * 1 fej lila hagyma * 2 ek olaj * 150 ml száraz fehérbor * 150 ml húsleves alaplé

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A narancsokat alaposan megmossuk, és héjastul cikkekre vágjuk a meghámozott hagymával együtt. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a narancs- és hagymacikkeket, majd megpirítjuk az egészet. Ezután hozzáöntjük a bort, felforraljuk, aztán hozzáadjuk a húsleves alaplevet. A narancsos-hagymás húst belekanalazzuk egy tűzálló tálba, és készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.

Desszert

Narancsos-csokis túrótorta

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 4

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg csokis keksz * 10 dkg vaj * 1 mk mézeskalács fűszerkeverék * 6 lap zselatin * 4 bionarancs * 25 dkg túró * 10 dkg cukor * 2 csomag vaníliás cukor * 2 dl tejszín

Elkészítés: A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, belenyomkodjuk a csokis masszát és hidegre tesszük. A zselatint vízbe áztatjuk. 2 narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrómasszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük. A másik két narancs héját vékony csíkokban levágjuk, majd a hártya közül kivágjuk a gyümölcshúst. A maradék cukrot karamellizáljuk, beleforgatjuk a narancsfilét, majd kivesszük, és a torta tetejére rakosgatjuk. A narancshéjat is a karamellbe tesszük, 1-2 percig főzzük, majd az egészet a torta tetejére csorgatjuk. Ismét 1 órára hidegre tesszük. Csokival díszíthetjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.