Narancsos répakrémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma * 1 ek olaj * 1 tk őrölt fahéj * szerecsendió * 6 dl zöldségalaplé * 40 dkg sárgarépa * só, bors * 1 narancs reszelt héja * 1 narancs leve * 4 ek főzőtejszín
Elkészítés: Pároljunk puhára a megtisztított, apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 teáskanál őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 deci zöldségalaplével. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikákra a sárgarépákat, és keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük a narancs lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt. Adjuk a leveshez a narancs levét, valamint a főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!
Narancsos csirkecombok
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb * só * frissen őrölt bors * 1 bionarancs * 1 bio vérnarancs * 1 fej lila hagyma * 2 ek olaj * 150 ml száraz fehérbor * 150 ml húsleves alaplé
Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A narancsokat alaposan megmossuk, és héjastul cikkekre vágjuk a meghámozott hagymával együtt. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a narancs- és hagymacikkeket, majd megpirítjuk az egészet. Ezután hozzáöntjük a bort, felforraljuk, aztán hozzáadjuk a húsleves alaplevet. A narancsos-hagymás húst belekanalazzuk egy tűzálló tálba, és készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.
Narancsos-csokis túrótorta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg csokis keksz * 10 dkg vaj * 1 mk mézeskalács fűszerkeverék * 6 lap zselatin * 4 bionarancs * 25 dkg túró * 10 dkg cukor * 2 csomag vaníliás cukor * 2 dl tejszín
Elkészítés: A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, belenyomkodjuk a csokis masszát és hidegre tesszük. A zselatint vízbe áztatjuk. 2 narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrómasszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük. A másik két narancs héját vékony csíkokban levágjuk, majd a hártya közül kivágjuk a gyümölcshúst. A maradék cukrot karamellizáljuk, beleforgatjuk a narancsfilét, majd kivesszük, és a torta tetejére rakosgatjuk. A narancshéjat is a karamellbe tesszük, 1-2 percig főzzük, majd az egészet a torta tetejére csorgatjuk. Ismét 1 órára hidegre tesszük. Csokival díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.