Fantasztikus négyes: A legegészségesebb gyógynövények és fűszerek

Fantasztikus négyes: A legegészségesebb gyógynövények és fűszerek

friss
PUBLIKÁLÁS: 2021. december 22. 11:00 / FRISSÍTÉS: 2021. december 22. 12:25
A gyógynövények nem csak azért hasznosak, mert széles körben, sokféle tünetre lehet használni őket, hanem mert természetes anyagok.

Az emberek régóta használták a természet ajándékait különböző egészségügyi problémák kezelésére, és ezek ugyanúgy hatékonyak voltak, mint a gyógyszerek, így nem csoda, hogy egyre inkább újra a természetes gyógymódok felé fordulunk.

 

Gyömbér: gyulladáscsökkentő

A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően ez a gyógynövény nagyszerű hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket.

Kurkuma: A rák ellen

A kurkumin laborkörülmények között gátolta a ráksejtek osztódását és szétvándorlását. Serkenti az immunrendszeri védelmet, mivel aktiválja a fehérvérsejtek, a limfociták közül a természetes ölősejteket (NK=Natural Killer), amelyek a szervezetet veszélyeztető sejteket pusztítja vagy hatástalanítja, és gátolja az immunválaszt gátló limfoicita sejtek működését. Mivel az NK sejtek "hivatalból" a kóros sejtek pusztítói, egyben a rákos daganatsejtek elleni küzdelem élharcosai is. Nem véletlen, hogy nagy reményeket fűznek a kurkumin daganatellenes hatásához.

Oregánó: Antimikrobiális hatás

Kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt nagyon jó természetes antibiotikum, és többféle betegség és gyulladás ellen alkalmazható. Karvakrol tartalma vírusellenes hatású, és a timollal együtt jól felveszi a küzdelmet különböző betegségekkel, például az orrmelléküreg-gyulladással, húgyhólyag-gyulladással, bronchitissel.

Fahéj: cukorbetegség ellen

A betegeket gyakran kezelik gyógyszerekkel és inzulinnal, de sok ember megfelelő ételek megválasztásával is igyekszik a vércukrát csökkenteni. A fahéj, a közismert fűszer, amelyet világszerte használnak édes és pikáns ételek ízesítéséhez. Megannyi egészségügyi előnye van, többek közt a vércukorszint csökkentése és a cukorbetegség kezelése.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.