Nincs még egy olyan édesség a világon, ami a hozzávalók egyszerűsége mellett elkészítésében ennyire sok bonyodalmat okozhat. A karamellszószt ugyanis rendkívül egyszerű elrontani. Ám ha egyszer sikerül kifejleszteni a tökéletes módszert, ennél tökéletesebb finomságot nehéz lesz találni.
A karamell egyik titka a só, amelyből mindössze két csipet csodát képes művelni.
A Food52 nevű portál szerint azonban létezik egy másik titkos összetevő, ami új szintre emeli az édességet.
Mint írják, a karamell önmagában olyannyira gazdag ízzel rendelkezik, hogy bármilyen citrusféle egyetlen cseppje képes megfelelő kontrasztot létrehozni, ezzel egy sokkal dinamikusabb ízt eredményezni. A portál kifejezetten a narancshéjat javasolja erre a célra, és mint írják:
Furcsán hangozhat a recept, de ha betartod, isteni lesz az eredmény.
A recept a hagyományos karamellszósz mellé ad még egy teáskanál frissen reszelt narancshéjat, fél teáskanál őrölt édesköményt és két evőkanál pirított édesköménymagot is.
Nemcsak az ízélményt emeli a karamellszószhoz adott citrusféle, a textúra javításában is segédkezik. A finomság elkészítése során felmerülő legjellemzőbb hiba a cukor újrakristályosodása – a citrus épp ezt akadályozza meg, ezzel a karamell állaga finom, krémes marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.