Test és lélek

Erotikus sarok segít megtalálni a nagy Őt

Füredi

Létrehozva: 2019.07.06.

<p>El sem hinnénk, mennyit számít a párkapcsolatok terén az, hogy hogyan rendezzük be a lakásunkat. </p>

A feng shui sok más mellett segíthet a partner megtalálásában és a párkapcsolat megerősítésében is. A több ezer éves kínai iskola generációk alatt jutott el Nyugatra. Időközben sokat változott és formálódott, több különböző fajtája alakult ki, de a lényeg és az alapvető szabályok megegyeznek.

A szakértők azt tanácsolják, hogy nem kell szigorúan ragaszkodni az előírásokhoz, a rendszer akkor jó, ha azt teszi, ami önnek jó, az egyéniségéhez leginkább illő. A fengshuiban az otthon minden egyes része – azon belül az egyes szobák részei is – az élet egy bizonyos aspektusának felel meg. Ha társra vágyik valaki, meg kell találnia a „házasság és kapcsolatok” területet, és erre kell nagy hangsúlyt fektetni. 

Mindent párosan 

A lakás szerelemzugának, szerelemsarkának kialakításakor ne felejtsük el, hogy mindent párosan helyezzünk el: két darumadarat, két teknőst, amik a feng-shui szerint különösen jó szerelmi jelképek. Gyertyából, mécsesből, emberpárt ábrázoló szobrokból vagy virágokból is mindig párosan tartsunk ebben a lakrészben! Az egymást kiegészítő, egymásba folyó vagy fonódó szimbólumok, mint a jin és jang is, éppen idevaló.

A feng shui eleve nem kedveli a száraz, a vágott vagy a művirágokat, de a párkapcsolati sarokban különösen fontos, hogy megfelelő növények legyenek. A szerelmet a hibiszkusz, a liliom, az encián és a szegfűfélék keltik életre, hiszen ezek a virágok valósággal megsokszorozzák a csít, a pozitív energiát. A korallvirág, a ciklámen vagy az ibolya is jó döntés, ám a lényeg, hogy kettesével tartsuk őket, legyenek mindig egészségesek és üdén zöldelljenek. A nyugati szerelmi jelképet, a rózsát a feng shui nem szereti, hiszen a tüskéi és tövisei taszítják a jó energiákat.

Csak semmi kütyü!

A szerelmi együttlét legfontosabb területe a hálószoba, ahol nincs he­lye a munkának, a mobiloknak, a tabletnek és semmilyen kütyünek, számítógépnek, ami elvonja a figyelmet a társról. A hálószobát mindig rendben kell tartani, mert a rendetlenség, a káosz nem segít a szerelem bevonzásában.  

A falat szívekkel és romantikus képekkel díszítsük, egyesek szerint sokat segít a naplementében sétáló pár képe is a szerelem bevonzásában. Viszont ne kerüljenek ki fotók a szülőkről, gyerekekről vagy a kedvenc álla­tokról, és magunkról se tegyünk ki olyat, amelyiken egyedül vagyunk.

Ha korábban együtt élt valakivel a társra vágyó vagy elvált, fontos, hogy minél előbb teljesen átalakítsa a hálószobát. Ha tehe­ti, költözzön másik szobába vagy a jelenlegit rendezze be új bú­torokkal, új színekkel, új kiegészítőkkel. Legalább a hálószobában minél kevesebb látható emléket őrizzen a múltból, és a korábbi párkapcsolatokra ne utaljon semmi jel! 

A feng shui szerint az is lényeges, hogy az ágy ne legyen túl nagy, különben az új társsal nem tudnak eléggé közel kerülni egymáshoz. Az olyan kisebb franciaágy az ideális, amelyen kényelmesen elférnek külön és összebújva is.

Szűzies a levendula

Az új szerelem bevonzásához az sem mindegy, hogy milyen színeket viszünk a hálószobába. A romantika a legfontosabb, ehhez a rózsaszín és a bézs különböző árnyalatai, de a meleg barna is megfelelő. A levendulát viszont mellőzni kell, mert az a tisztaság, az erény, a szűziesség jelképe a feng shui szerint.

Az ágy a legfontosabb bútordarab a hálószobában, melynek nemcsak a mérete, hanem az elhelyezése is meghatározó lehet. Úgy állítsuk be, hogy a párnák felőli oldala kerüljön a falhoz! Ha sarokba toljuk, akkor a feng shui elvei szerint csapdát állítunk magunknak vagy leendő párunknak, hiszen „lezárjuk a kijáratot”.  Az ágyra tehetünk díszpárnákat, de akkor kettőt, a plüssfigurák vagy más párnák fölöslegesek oda.

Vágykeltő szeglet

A szerelmi területet nem elég jól berendezni, fontos a hangulat is. Legyen ez a sarok érzéki, nyugalmat sugárzó, erotikus, romantikus, szerelmes! Tartsunk itt illatos gyertyákat, füstölőket, virágokat, persze mindent párosával. A berendezési tárgyak ne csak kettesben legyenek, hanem harmonizáljanak is egymással!

Arra törekedjünk, hogy ne csak szép legyen a lakásnak ez a része, hanem valóban jó és megnyugtató érzés legyen itt tartózkodni, feltöltődni és romantikus órákat eltölteni kettesben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183357_auto_resized.jpg
origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27724_resized.jpg?avcount=1714762211
origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185288_auto_resized.jpg
vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181114_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185977_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27726_resized.jpg?avcount=1714762211
origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182157_auto_resized.jpg
travelo.hu

Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714762211
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban