Test és lélek

Erotikus sarok segít megtalálni a nagy Őt

Füredi

2019. július 6. szombat 17:30

<p>El sem hinnénk, mennyit számít a párkapcsolatok terén az, hogy hogyan rendezzük be a lakásunkat. </p>

A feng shui sok más mellett segíthet a partner megtalálásában és a párkapcsolat megerősítésében is. A több ezer éves kínai iskola generációk alatt jutott el Nyugatra. Időközben sokat változott és formálódott, több különböző fajtája alakult ki, de a lényeg és az alapvető szabályok megegyeznek.

A szakértők azt tanácsolják, hogy nem kell szigorúan ragaszkodni az előírásokhoz, a rendszer akkor jó, ha azt teszi, ami önnek jó, az egyéniségéhez leginkább illő. A fengshuiban az otthon minden egyes része – azon belül az egyes szobák részei is – az élet egy bizonyos aspektusának felel meg. Ha társra vágyik valaki, meg kell találnia a „házasság és kapcsolatok” területet, és erre kell nagy hangsúlyt fektetni. 

Mindent párosan 

A lakás szerelemzugának, szerelemsarkának kialakításakor ne felejtsük el, hogy mindent párosan helyezzünk el: két darumadarat, két teknőst, amik a feng-shui szerint különösen jó szerelmi jelképek. Gyertyából, mécsesből, emberpárt ábrázoló szobrokból vagy virágokból is mindig párosan tartsunk ebben a lakrészben! Az egymást kiegészítő, egymásba folyó vagy fonódó szimbólumok, mint a jin és jang is, éppen idevaló.

A feng shui eleve nem kedveli a száraz, a vágott vagy a művirágokat, de a párkapcsolati sarokban különösen fontos, hogy megfelelő növények legyenek. A szerelmet a hibiszkusz, a liliom, az encián és a szegfűfélék keltik életre, hiszen ezek a virágok valósággal megsokszorozzák a csít, a pozitív energiát. A korallvirág, a ciklámen vagy az ibolya is jó döntés, ám a lényeg, hogy kettesével tartsuk őket, legyenek mindig egészségesek és üdén zöldelljenek. A nyugati szerelmi jelképet, a rózsát a feng shui nem szereti, hiszen a tüskéi és tövisei taszítják a jó energiákat.

Csak semmi kütyü!

A szerelmi együttlét legfontosabb területe a hálószoba, ahol nincs he­lye a munkának, a mobiloknak, a tabletnek és semmilyen kütyünek, számítógépnek, ami elvonja a figyelmet a társról. A hálószobát mindig rendben kell tartani, mert a rendetlenség, a káosz nem segít a szerelem bevonzásában.  

A falat szívekkel és romantikus képekkel díszítsük, egyesek szerint sokat segít a naplementében sétáló pár képe is a szerelem bevonzásában. Viszont ne kerüljenek ki fotók a szülőkről, gyerekekről vagy a kedvenc álla­tokról, és magunkról se tegyünk ki olyat, amelyiken egyedül vagyunk.

Ha korábban együtt élt valakivel a társra vágyó vagy elvált, fontos, hogy minél előbb teljesen átalakítsa a hálószobát. Ha tehe­ti, költözzön másik szobába vagy a jelenlegit rendezze be új bú­torokkal, új színekkel, új kiegészítőkkel. Legalább a hálószobában minél kevesebb látható emléket őrizzen a múltból, és a korábbi párkapcsolatokra ne utaljon semmi jel! 

A feng shui szerint az is lényeges, hogy az ágy ne legyen túl nagy, különben az új társsal nem tudnak eléggé közel kerülni egymáshoz. Az olyan kisebb franciaágy az ideális, amelyen kényelmesen elférnek külön és összebújva is.

Szűzies a levendula

Az új szerelem bevonzásához az sem mindegy, hogy milyen színeket viszünk a hálószobába. A romantika a legfontosabb, ehhez a rózsaszín és a bézs különböző árnyalatai, de a meleg barna is megfelelő. A levendulát viszont mellőzni kell, mert az a tisztaság, az erény, a szűziesség jelképe a feng shui szerint.

Az ágy a legfontosabb bútordarab a hálószobában, melynek nemcsak a mérete, hanem az elhelyezése is meghatározó lehet. Úgy állítsuk be, hogy a párnák felőli oldala kerüljön a falhoz! Ha sarokba toljuk, akkor a feng shui elvei szerint csapdát állítunk magunknak vagy leendő párunknak, hiszen „lezárjuk a kijáratot”.  Az ágyra tehetünk díszpárnákat, de akkor kettőt, a plüssfigurák vagy más párnák fölöslegesek oda.

Vágykeltő szeglet

A szerelmi területet nem elég jól berendezni, fontos a hangulat is. Legyen ez a sarok érzéki, nyugalmat sugárzó, erotikus, romantikus, szerelmes! Tartsunk itt illatos gyertyákat, füstölőket, virágokat, persze mindent párosával. A berendezési tárgyak ne csak kettesben legyenek, hanem harmonizáljanak is egymással!

Arra törekedjünk, hogy ne csak szép legyen a lakásnak ez a része, hanem valóban jó és megnyugtató érzés legyen itt tartózkodni, feltöltődni és romantikus órákat eltölteni kettesben.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

life.hu

Az intenzívre került a magyar énekesnő: "Olyan rosszul lettem, hogy elájultam a vécében"

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

life.hu

Megjöttek a friss hazai koronavírus-adatok: rengeteg a fertőzött, sokan meghaltak

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

life.hu

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

mandiner.hu

Megválasztották az Európai Parlament új elnökét

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

origo.hu

Luxuscikkekbe öltöztetett francia bulldogok hívják fel magukra a tolvajok figyelmét - fotók