Test és lélek

Összesen 156 kilót dobtak le! Hogyan csinálták?

Bors

Létrehozva: 2019.02.24.

Ők már megcsinálták! Olvasóinknak elárulják a jól bevált trükkjeiket.

Czeglédi Andrea
–93 kg

Középiskolás koromra 100 kilót nyomott a mérleg. Csúfoltak, cikinek éreztem saját magamat. Előttem lebegett édesapám sorsa is: a túlsúlya miatt hunyt el 27 évesen. Amikor megelégeltem, sikerült fogynom 20 kilót. Ez volt 17 éves koromban, majd szépen lassan kúsztak vissza, és amikor a kisfiammal állapotos lettem, már 145,5 kiló voltam. A 9 hónap alatt felmentem 160 kilóra. Borzasztó volt a tükörképemet látni.

Amikor a fiam 3 hónapos volt, akkor döntöttem el, hogy ez így nem mehet to­vább. 2,5 év mindennapi ducitorna, illetve Norbi kódjai szerinti finomliszt- és cukormentes étkezés meghozta az eredményét. Ma 67–70 kiló vagyok, amit lassan 3 éve tartok. 

Joni Niki
–30 kg

Két szülés után sikerült el­híznom. 83 kiló voltam, ami az egészségemre is rossz hatással volt. Egy éven át mindennap gyomorgörcstől, hasmenéstől és rosszullétektől szenvedtem. Ekkor döntöttem el, hogy változtatnom kell, ha nem akarom ezt tovább csinálni. Teljesen elhagytam a cukrot, és elkezdtem számolni a szénhidrátot is, később pedig videókra kezdtem el otthon tornázni. Sikerült 30 kilót ledobnom. 

Szőlősi Vivien
–33 kg

2012-ben az általános iskolás ballagáskor 106 kilót nyomtam. Ez volt a csúcs. Schobert Norbi elméletét követtem, fél év alatt el is tűnt rólam 26 kiló. Később, egy kapcsolat miatt sajnos ezt visszahíztam, így kezdhettem elölről az egészet. A második nagy változás 2017 szeptemberében kezdődött.

Figyeltem az étkezésemre, elkezdtem csökkenteni az ételadagokat, és sok vizet ittam. Lemondtam a kenyérről, a tésztákról és a cukorról. Nem eszem marhát, se sertést, de annál több ha­lat, pulykát és csirkét. Így értem el a mostani eredményemet, a 73 kilót. 

Nem kell lemondani a borról

Valami kis boldogság kell az em­bernek, ha már az édességeket elfelejthetjük a kisebb nadrág érdekében. Egészségi szempontból napi 2 deci vörösbor mennyiséget határoznak meg a szakemberek. Ezt fogyókúra alatt is nyugodtan megihatjuk. Egy a lényeg: bele kell számolni a napi kalóriabevitelbe. 

Kalóriatartalom/ deciliter

Vörösbor száraz    65–80 kcl
Vörösbor merlot     83 kcl
Vörösbor édes    94 kcl
Vörösbor félédes    75 kcl
Fehérbor száraz     75 kcl
Fehérbor édes    90 kcl
Tokaji Aszú     225 kcl
Rozé száraz    73 kcl

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek