Test és lélek

Önt is zavarja, ha túl barna az ánusza?

Bors

Létrehozva: 2018.08.21.

Sokan sokféle testrészüket képesek kés alá vinni, hogy megközelítsék az általuk vélt tökéletes szépséget. Orrplasztika, mellnagyobbítás, fenékkerekítés, kisajakkozmetika – ezek az eljárások ma már nem döbbentenek le senkit. De mi értelme van az ánuszfehérítésnek?

Forrás: pxhere

Még jobban akarok tetszeni a partneremnek. Szebbnek, tökéletesebbnek akarom magam érezni. Általában ezek a mondatok hagyják el azok száját, akiket megkérdeznek: Miért mentek el arra a beavatkozásra, amellyel világosabbá tették a végbélnyílásuk körüli bőrfelületet?

Az amerikai Kourtney Kardashian (39) is azok közé a celebek közé tartozik, aki befizetett egy popsilyuksápasztásra, és nem is csinált belőle titkot. Sophie Kasaei (28), a Geordie Shore című doku-valóságshow (MTV) szereplője egyenesen a kamerák előtt végeztette el a beavatkozást, és hasonlóképpen tett két és fél éve az amerikai énekesnő, Christina Milian (36) is.

És mint minden ilyen trend, ami Amerikában születik, ez is villámgyorsan átszivárgott Európába. Egy müncheni szépészeti doktornő bevallása szerint például ő maga átlagosan napi két ilyen beavatkozást hajt végre idestova lassan négy éve. A jelenség hátterében nyilvánvalóan a pornó áll. Mindenekelőtt olyan fiatal nők fizetnek be egy ilyen kezelésre, akik a szexfilmek szereplőit tartják az ideálnak, folyamatosan hozzájuk hasonlítgatják magukat, beleértve az intim területeket is.

De egyáltalán miért sötétebb (pigmentáltabb) a végbéltájékon a bőr, ami teljesen természetes? A tirozináz nevű enzim az oka. És minél sötétebb az ember alapbőrszíne, annál erősebb a kérdéses zónában is a pigmentáció. Ráadásul a kor előrehaladtával is tovább sötétedhet, és egyes esetekben a hormonváltozások is szerepet játszanak.

A sápasztás amúgy lézerrel történik. A páciens alfelét bekenik egy érzéstelenítő kenőccsel, ami fél órán át hat, majd a lézerrel eltávolítják a felső, sötét bőrréteget az ánuszról. Állítólag alig fáj, viszont a kezelés után egy órán át még enyhén égő fájdalmat lehet ott érezni. Az ember kap még egy krémet, amit a beavatozás utáni második naptól, lefekvés előtt kell vékonyan felvinni. Ez segíti a regenerációt, illetve intenzívebbé teszi a csodás eredményt. Akiknek nagyon sötét a popsilyukuk, azok megkapják ezt a krémet már a lézerezés előtt két héttel, hogy előkezeljék a felületet a megfelelő világosság elérése érdekében. Egyébként 5-7 napig marad egy kis var a kezelés után, ebben az időszakban kerülni kell a sportot, a szaunázást, a szőrtelenítést, az anális szexet, hogy ne izgassa semmi a bőrt, illetve hat hétig nem javasolt napoztatni/szoláriumoztatni.

Azt is tudni kell, hogy nem feltétlenül marad meg tartósan a fehérítés, hiszen az öregedéssel újra besötétedhet az ánusz. Ilyenkor ismét meg lehet lézereztetni – ha ez a testünkkel a legnagyobb problémánk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek