Deóval az ágyba!
Érdemes a reggeli dezodorálást a lefekvés előtti időre áttenni. Éjszaka a testhőmérsékletünk alacsonyabb, kevésbé izzadunk, így a kozmetikum hatóanyagai mélyebben behatolhatnak a verejtékmirigyeinkbe. A reggeli mosakodás azért ne maradjon el!
Fröccsenés nélkül
Lehet tej vagy gyümölcslé a dobozban, pohárba töltés során, bármilyen óvatosak is vagyunk, szinte biztos, hogy egy része kifröccsen. Az ok egyszerű: levegő kerül a folyadék alá. A probléma könnyen orvosolható, ha a dobozt úgy forgatjuk el, hogy a tetején található nyílás ne a pohárhoz közelebbi, hanem a távolabbi részén helyezkedjen el.
Hámozzunk dörzsivel!
Egy jó hús- vagy bableveshez elengedhetetlen a sárgarépa, melynek megpucolásához sokunk hámozókést vagy krumplipucolót használ. Holott sokkal gyorsabban és gazdaságosabban haladhatunk, ha a jól ismert célszerszámok helyett fém súrolóval esünk a megmosott konyhai zöldségnek.
Panírozás pufival
Minek bohóckodni liszttel, tojássárgájával és zsemlemorzsával, amikor egy csomag sós, extrudált kukoricapufi is megteszi. Morzsoljunk össze húsz szemet, majd abban megforgatva a húst, süthetjük is a kukoricapaníros szeletet.
Kevesebb fogkrémet!
Jól mutat a reklámokban a fogkefefej sörtéin végignyúló fogkrémmennyiség, s kétségtelen, hogy így gyorsabban fogy a paszta. Ugyanakkor a szakértők szerint elég egy borsónyi mennyiség is az alapos rágószervtisztításhoz.
Pisztáciabontás egyszerűen
Gyakori, hogy a körmünk bánja a fenséges csemege hámozását. Pedig minden pisztáciás csomagban megbújik néhány természetes bontó: a pisztáciahéj! Ezt a masszív csontdarabot érdemes a termést rejtő burok hasadékába nyomni, majd segítségével könnyedén felfeszíthetjük a kemény magházat.
Késélezés könnyedén
Számos késélező létezik a piacon, ám nem feltétlenül szükséges egy újabb helyfoglalót beszerezni. Egy szinte minden háztartásban megtalálható mázas, talpán kör alakban festetlen kerámiabögre vagy -csésze is megteszi. Fordítsuk a szájára az alkalmatosságot, majd néhányszor húzzuk végig a kés pengéjét a natúr kerámiarészen!
Palackból palacsinta
Nagy tál és robotgép – a klasszikus kellékek mind feleslegesek a palacsintatészta elkészítéséhez. Elég helyettük egy nagyobb szájú, félliteres, tiszta műanyag palack. Ebbe töltsük a tejet, rá az olajat, üssünk bele egy tojást és szórjunk rá némi lisztet, majd zárjuk le, rázzuk jól össze és óvatosan tölthetjük is a masszát a palacsintasütőbe!
Fogó az üdítőn
Klasszikus probléma, hogy a kétdecis, dobozos gyümölcslevek kifröccsennek, miután a szívószálat beléjük szúrva a gyermekünk kezébe adjuk, s az enyhén megnyomja annak a falát. Éppen ezért felbontás előtt hajtsuk fel a doboz oldalán lévő két fület, amit fogóként használhat a csemete.
Ezt kipróbálom!
Gaál Noémi időjós szívesen és gyakran süt palacsintát: – Igaz, a robotgép előhalászása, összeszerelése, majd az azt követő mosogatás nem a kedvencem, úgyhogy a fent felsoroltak közül a palackos-palacsintás megoldást szívesen kipróbálom – árulja el. A műsorvezető egyik kedvenc konyhai praktikája egyébként az, hogy újkrumpli pucolása után a kézen maradó barna foltokat citrommal távolítja el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.