Test és lélek

Életüket kockáztatják az elefántmasszázsra vállalkozók

A. T.

Létrehozva: 2017.01.07.

<p>A Thaiföldre látogatók valósággal imádják a többtonnás állatok által nyújtott élvezeteket, pedig közben életveszélyben vannak, hisz az állatok bármikor agyontaposhatják őket.</p>

Thaiföld a világ egyik legizgalmasabb országa, évente több millióan pihenik ki ott fáradalmaikat a helyiek legnagyobb örömére, hisz a lakosok nagy része a turistákból él. Éppen ezért  fontosnak tartják, hogy mindig valami újdonsággal lepjék meg a vakációzókat, és fantáziájuknak semmi sem szab határt. Az egyik legnépszerűbb programjuk idáig az elefántolás volt, de újításként  bevetették az elefántmasszázst is, ami kezdetben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám az utóbbi egy-két évben nagyon rákaptak a turisták.

– Az egész „masszázs” egy cirkuszi látványossághoz hasonlít. Az emberek egymás mellé fekszenek, az elefánt pedig finoman rálép a hátukra – nyilatkozta egy helyi férfi, Arich korábban egy magazinnak. Bár mi nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy a közel öttonnás állatok hogyan tudják gyengéden megtaposni az emberi hátat. – Arra is van lehetőség, hogy az elefántok az ormányukkal masszírozzák az embereket.  Mindez nagy odafigyelést és szakértelmet igényel.

Arich arra célzott, hogy elég egyetlen rossz vezényszó, és a hatalmas ormányos halálra zúzza a „vendégét”. Balesetek persze így is előfordulnak, nem ritkák a csonttörések, zúzódások, de eddig még nem tiltották be a különleges masszázsokat.

– A gazdagabbak gyakran kérnek különórákat, ami annyit jelent, hogy az elefánt olyankor csak velük foglalkozik. Imádják, ha az elefántok az ormányukkal csapdossák a fájó hátukat. Azt mondják, a különleges mozdulatok jót tesznek az izmaiknak – mondta az állatidomár.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek