Az újabb és újabb élelmiszer- és egészségügyi kutatásoknak megvan az az előnye, hogy a korábban tényként állított feltételezéseket szinte kivétel nélkül megcáfolják és az előző tuti biztos eredményeknek pont az ellenkezőjét bizonyítják.
Erre a sorsra jutott a sör is, ami korábban a fogyókúrázók egyik legnagyobb ellenségének számított. Az Oregoni Egyetem kutatása kimutatta, hogy a sörben és a komlóban megtalálható xanthohumol nevű flavonoid segít a fogyásban, valamint a demencia megelőzésében is. Az egereken végzett kísérlet pontosabban azt mutatta ki, hogy azok apéldányok, amik több flavonoidot juttattak szervezetükbe, mint társaik, 22%-kal többet adtak le tömegükből a 3 hónapos vizsgálati időszak alatt, számolt be a brit Metro.
A csodálatos felismerés valójában azért ennyire nem nagyszerű, mivel ha egy 63 kilós ember szeretne hasonló eredményt elérni, akkor 3500 pohár sört kelllene elfogyasztania, hogy arányaiban megegyezzen a szervezébe juttatott xanthohumol mennyiség az egereknél eredményes mennyiséggel. Ennyi alkoholt meginni viszont kevéssé érdemes, mivel mérgezéshez, pontosabban emiatt bekövetkező halálhoz vezetne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.