Test és lélek

Ezért ne adja fel negyven fölött!

Bencze Brigitta

2014. március 13. csütörtök 19:00

Válás után nehéz az újrakezdés, különösen negyven körül vagy afölött. Sok nő le is mond a párkeresésről. Pedig társat akárhány éves korban találhatunk magunknak, mondják a szakemberek. Bátorság!

Az a nő, aki fiatalon nem találta meg élete párját, általában negyvenéves kora körül kezd felocsúdni: a gyerekek hamarosan kirepülnek, ő pedig egyedül marad. Ilyenkor hajlamosak kétségbeesni: a közvélekedés leírja őket, úgy tartja, aki nem kelt el negyvenéves korára, már nem is fog. De ez nem így van.

– Rengeteg negyvennél idősebb keres és talál is párt magának. Ők az újrakezdő korosztály – oszlatja el az előítéleteket Kánya Kata, a róla elnevezett társkereső iroda vezetője. – Ha valaki nyitott, jókedvű, elfogadó, akkor a kor nem akadály. De fontos: élvezzük az ismerkedést! Aki társkereső élethelyzetben van, az nem biztos, hogy társkereső hangulatban is van. Pedig sikerre akkor van remény, ha valóban vágyunk a társra.

– Ne engedjük, hogy egy rossz randevú elvegye a kedvünket! Ha mégis, inkább várjunk kicsit, hiszen rossz szájízzel csak halmozzuk a kellemetlen élményeket. Pihenjünk, töltődjünk fel, ezután vessük bele magunkat a következő találkozóba –javasolja a szakember. Hozzáteszi: a sikeres randevúzáshoz először a múlt démonaival kell leszámolni.

Zsuzsa példája igazolja, hogy bátraké a szerencse. Szerelemből ment férjhez, de házasságkötésük után, s főleg, miután babát várt, a férfi agresszív lett, kötekedő. Miután hét hónapos terhesen megverte Zsuzsát, ő hazaköltözött a szüleihez. Évekig rá sem tudott nézni a férfiakra.

– Egy barátnőm kezdte mondogatni, hogy keressek társat magamnak. A lányom már nyolcéves volt, de nem akartam neki mostohaapát. Éva végül rávett, hogy válaszolgassunk társkereső hirdetésekre – meséli Zsuzsa. Akkurátus ember lévén füzetet vezetett a randevúkról. – A legtöbb pasi nem volt nekem való. Egyikükkel fél évig jártunk, de folyton halni készült, hipochonder volt, úgyhogy szakítottam vele. Már-már feladtam a reményt, amikor rátaláltam Dánielre.

Ő is elvált ember volt, vezető beosztásban, jó humorral. Utálta, hogy a legtöbb nő azonnal le akarta venni, hozzá akart költözni. Nem így Zsuzsa: sokáig ragaszkodott a ki-ki alapon fizetéshez és a különéléshez. Végül a gyereknek is szerepe volt abban, hogy összeköltöztek: kamaszlázadásához Dánielt választotta társul, őt kérte mindig, hogy járjon közbe anyjánál, így jó barátok lettek. Dániel a hatvanadik születésnapján vette feleségül Zsuzsát, ötévi együttjárás és nyolcévi együttélés után.

– Sokszor belegondolok, milyen nagy szerencse, hogy nem adtam fel – mondja Zsuzsa. – A gyerek már a saját életét éli, én pedig magányosan szomorkodnék. Így viszont szeretjük egymást, utazgatunk, vidám nyugdíjasok vagyunk.  

Kiszúrhatja a hazugságot

Sokan attól tartanak, hogy negyven felett már nem rájuk, inkább csak a pénztárcájukra kíváncsiak. De néhány rutinellenőrzéssel kiszúrható az álság.
❤ Szomorú jel, ha egy férfi hét végén sosem ér rá. Valószínű, hogy nős kalandozóval van dolgunk.
❤ Intő jel, ha csak meghatározott időben lehet vele telefonon beszélni vagy ha időnként váratlanul megszakítja a beszélgetést.
❤ Sokan próbálnak hazudni a korukat illetően. Kérdezgessük iskolás, régi időpontokról! Ha zavarban van, ha nem vágja rögtön a választ, felmerül, hogy idősebb, mint amilyennek mondja magát.
❤ Olyan öltözéket válasszon, amiben vonzónak érzi magát.
❤ Ne fogalmazzon meg elvárásokat a folytatást illetően, ne álmodozzon rögtön az esküvőről.
❤ Időben induljon el, ne kelljen rohannia. Rossz, ha idegesen, kapkodva érkezik.
❤ Ha valaki szimpatikus, de furcsán viselkedik, ne ítélje rögtön el, adjon még egy esélyt! Vannak, akik az első randin idegességükben a legrosszabb formájukat hozzák.
❤ Beszéltesse a másikat!
❤ Ne akarjon mindent az első alkalommal! Ízlelgessük, kerülgessük, ismerjük meg egymást. Első randin ne faggatózzunk intim dolgokról: anyagiakról, szexuális szokásokról. 

A negyvenes már tudja, mit akar

Huszonévesen még rózsaszín szemüvegen keresztül látunk mindent. Negyven felé vagy afölött ez már nincs rajtunk. Az esetek többségében a párkereső elvált, gyerekes. Azonban ne feledjük: ekkor már tudjuk, mit akarunk. A legtöbb portállal érdemes vigyázni, mert a regisztráló férfiak nagy része nős, és csak szexpartnert keres vagy olyan nőt, aki kitartja.

Ehelyett inkább azt javaslom, aki társat szeretne, menjenek el tangót tanulni. Itt kulturált környezetben, úgymond védett közegben lehet ismerkedni. Jók a természetjáró egyesületek vagy a nyelvtanfolyamok is, és megvan az az előnyük, hogy szemtől szemben láthatjuk a jelöltet, így könnyebb kiszúrni a hazugságot, és könnyebb az ismerkedés is. A negyvenes nőknek is jó esélyeik vannak, a férfiak imádják ezt a korosztályt, amelyik – ahogy mondani szokták – már mindent tud, és még semmit nem felejtett. Egy nő negyven és ötven között érik be igazán.

Ekkor már meg tudja fogalmazni az elvárásait, nem hisztizik mondvacsinált dolgokért. Sok fiatalember is szereti ezt a korosztályt, mert tapasztalt, érett, kiszámítható, képes döntést hozni. Ezen kívül javaslom, hogy tartsák észben: a magyar nők világviszonylatban is gyönyörűek, és ez egyre inkább negyvenen túl is igaz. A legfontosabb, hogy úgy nézzenek tükörbe: nemzetközi szinten is toplistásak. Ha ezt büszkén viselik, és így is érzik magukat, akkor valóban gyönyörűek.

A legtöbb magyar nő mosolygós, jól ápolt, rendszeresen karban tartják a testüket és a lelküket, egyre inkább odafigyelnek magukra. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a magyar nőkben negyvenéves korban gyűlik fel az az esszencia, amitől igazi nők lesznek.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

likebalaton.hu

Nem lesz elég vastag a jég a korcsolyázáshoz a Balatonon ezen a héten

origo.hu

Kiintettek egy horrorkaravánt az M3-ason, ilyen rakományt még a rendőrök is ritkán látnak - fotók

hirtv.hu

Családirtás a XVIII. kerületben: késsel a kezőben, szó nélkül ment be szülei szobájába a fiú

vaol.hu

Szarvascsordát gázolt a Szombathelyre tartó vonat Büknél

nemzetisport.hu

Női kézi: újabb vb-bronzérmes dán játékossal hozták szóba a Győrt

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

life.hu

Ez a hatóanyag gyorsítja a koronavírusból való felépülést: gyógyszertárakban vény nélkül kapható

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria