Test és lélek

Keresztény diéta hódít Amerikában

Bors

Létrehozva: 2013.11.27.

21 napig csak zöldséget, gyümölcsöt és magokat lehet enni. Állítólag Istenhez is közelebb került ezzel a hívő.

A böjt régóta a keresztény vallás része, ezért sem meglepő, hogy Isten diétáját, vagy más néven, Dániel gyors diétáját egyre több Amerika hívó csinálja. A lényege: 21 napig nem lehet mást enni csak zöldséget, gyümölcsöt, illetve egész magokat, és mivel az ember Istennel köt a böjt alatt szövetséget, így könnyebb ellenállni bármilyen kísértésnek.

Akik kipróbálták arról számoltak be, hogy napokkal később már nem kívántak semmilyen egészségtelen ételt, illetve a cukor iránti vágyuk is megszűnt. A hívők a böjt ideje alatt összejárnak, és erősítik egymást, illetve közösen mozognak. Úgy tűnik, nagyon sikeres ez a böjt, hiszen eddig regisztráltan 15 ezren vettek részt benne.

A Dániel böjt hátterében egy bibliai történet áll, amely arról szólt, Dánielt és három barátját Babilonba hurcolták, amikor elfoglalták Júdeát és a királyi udvarba befogadták őket szolgálónak. Mivel a babilóniaiak étkezési szokásai nem voltak teljes összhangban a mózesi törvényekkel, így Dániel barátaival együtt nem evett húst, nem ivott bort, csak gyümölcsöt fogyasztott és vizet. 21 nappal később Dániel előtt megjelent Isten hírnöke, és imái meghallgatásra találtak.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek