A hajsűrűség alkati kérdés, genetika. Másodsorban vitaminkérdés, és mivel gyakorlatilag mindenki vitaminhiányosan étkezik, a megemelt vitaminbeviteltől máris lassulhat a hajvesztés folyamata.
Szükséges az A-vitamin, ami legnagyobb mennyiségben a tengeri halak májában, a sárgarépában, zöld növényekben fordul elő. Kell még az összes B-vitamin, a legtöbbet az élesztőben találhatunk belőle. Kell még a H-vitamin (biotin), ami a növényi magvakban, a burgonyában és a tejben van.
A tojásfehérje azonban elvonhatja a biotint. C-vitaminra is szükség van, mert erősíti más vitaminok hatását. Harmadszor fontos a magas kalciumtartalmú ételek fogyasztása. Cink, réz és vas bőven legyen ételeinkben!
Külsőleg búzacsíraolajjal háromhetente kenjük be hétszer egymás után alaposan a hajas fejbőrt úgy, hogy minden kenés után melegvizes törölközővel bugyoláljuk be a lekent részt, arra meg egy száraz törülközőt tegyünk, míg ki nem hűl. Így nem veszítünk hajunkból. Nehézfém- és műanyag-mérgezettségünket vizsgáltassuk ki, pozitív eredménynél méregtelenítsük ki ezeket!