Test és lélek

Szilveszterkor viseljen piros bugyit

Bors

Létrehozva: 2012.12.29.

Szilveszter éjszakáján sokan kívánják, hogy a következő évük jobb legyen, mint az előző volt. A hiedelmek szerint ezen az éjszakán bevethetünk néhány praktikát, hogy magunkhoz vonzzuk a jó szerencsét.

A takarítással bánjunk óvatosan! Szilveszter napján tilos szemetet kivinni a házból, mert azzal azt kockáztatjuk, hogy eldobjuk szerencsénket is. A mosás is elűzi Fortunát.

Még az év utolsó napja előtt kérjük vissza kölcsönadott dolgainkat, és mi is adjuk vissza a nálunk lévő tárgyakat, különben a következő év is arról fog szólni, hogy kölcsönre van szükségünk.

Éjfél után hangoskodjunk valamivel, – de lehetőleg ne házi kedvenceink közelében –, hogy elűzzük az ártó szellemeket. Ehhez az is elég, ha a koccintáshoz való pezsgőt egy nagy durranással bontjuk ki.

Feltétlenül viseljünk valami pirosat magunkon! A hölgyeknél legjobb, ha piros bugyit húznak erre az estére. Ez a szín bevonzza a szerencsét és a pénzt a következő esztendőben.

A szilveszteri lakomában kerüljük a szárnyasokat, amik elkaparják a szerencsét, a halat pedig csak a farkától kezdjük el enni, hogy ne ússzon el a pénzünk. A legjobb malachúst fogyasztani, mert az a szerencsét felénk túrja.

Éjfél után egyből lencsét együnk, hogy abban az évben mindig sok pénzünk legyen.

Érdemes még szilveszter napja előtt beszerezni egy – lehetőleg régi – lópatkót, amin hét lyuk van. Ezt erősítsük az ajtófélfára vagy rakjuk a lábtörlőre úgy, hogy a szárai az ajtó felé mutassanak. Ez is biztosítja, hogy Fortuna szeme folyamatosan rajtunk legyen. Jó szolgálatot tesz még a négy levelű lóhere is. Ebből kapható cserepes változat is, így most is hozzájuthatunk.

Ha másnapra vendégeket várunk, akkor arra ügyeljünk, hogy mindig egy férfi lépjen be először hozzánk, mivel a női látogató elviszi a szerencsét.

Aki először kilép a lakásból, és egészséges emberrel találkozik, az egész évben egészséges lesz.

Aki szépségre vágyik, az rakjon egy piros almát egy tál vízbe, és azzal mosakodjon meg.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek