Szilvás, diós sertéstekercs

ősz
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 19. 15:00
Az őszi gyümölcsöket érdemes felhasználni az ételek készítéséhez friss vagy akár aszalt formában is, hiszen izgalmasabbá teszik az ízeket. A szilva nemcsak önmagában és a belőle készült különféle italokhoz jó, hanem a húsokhoz is kiváló.
Bors

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéshús egyben, 15 dkg szeletelt sonka,15 dkg dió, egy marék aszalt szilva és sárgabarack, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál brandy és citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kanál olaj, 1 kanál vaj

Elkészítés

1. A megpucolt diót durvára törjük. Az aszalt gyümölcsöket alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a dióhoz adjuk, hozzáöntjük a mézet, a konyakot, a citromlevet, összekeverjük, majd egy kis ideig pihentetjük.

2. A húst úgy vágjuk fel, hogy egyetlen nagy szelet legyen belőle, majd ki-klopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket. Ezután megkenjük a diós keverékkel, megszórjuk petrezselyemzölddel (egy kis chilivel is megszórhatjuk), feltekerjük, és konyhai cérnával megkötözzük.

3. A húst egy kis olajon minden oldaláról megsütjük, áttesszük egy sütőtálba, megszórjuk petrezselyemzölddel, vajdarabokkal, majd 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük (kb. 40 perc). Köretként burgonyát ajánlunk.

Elkészítési idő: 60 perc 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.