Az őszi gyümölcsöket érdemes felhasználni az ételek készítéséhez friss vagy akár aszalt formában is, hiszen izgalmasabbá teszik az ízeket. A szilva nemcsak önmagában és a belőle készült különféle italokhoz jó, hanem a húsokhoz is kiváló.
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéshús egyben, 15 dkg szeletelt sonka,15 dkg dió, egy marék aszalt szilva és sárgabarack, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál brandy és citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kanál olaj, 1 kanál vaj
Elkészítés
1. A megpucolt diót durvára törjük. Az aszalt gyümölcsöket alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a dióhoz adjuk, hozzáöntjük a mézet, a konyakot, a citromlevet, összekeverjük, majd egy kis ideig pihentetjük.
2. A húst úgy vágjuk fel, hogy egyetlen nagy szelet legyen belőle, majd ki-klopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket. Ezután megkenjük a diós keverékkel, megszórjuk petrezselyemzölddel (egy kis chilivel is megszórhatjuk), feltekerjük, és konyhai cérnával megkötözzük.
3. A húst egy kis olajon minden oldaláról megsütjük, áttesszük egy sütőtálba, megszórjuk petrezselyemzölddel, vajdarabokkal, majd 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük (kb. 40 perc). Köretként burgonyát ajánlunk.
Elkészítési idő: 60 perc