Kajszibarack– béta-karotin tartalma védi a szemet, ellenállóbbá tesz bizonyos tumorokkal szemben. Frissen vagy szárítva a legjobb.
Avokádó– olaja csökkenti a koleszterinszintet, emeli a jó koleszterin mennyiségét.
Sárgadinnye– egy fél dinnyében a napi C-vitamin adagunknak majdnem a duplája található. Ez béta-karotinnal kiegészítve igen erős antioxidáns, vagyis komoly védelmet jelent a sejtjeinknek. Magas káliumtartalma miatt szívritmus problémákra is hasznos. Ha apró kockákra vágva lefagyasztjuk, télen is készíthetünk belőle friss turmixot.
Paradicsom– a legújabb kutatások szerint likopin tartalma miatt napi fogyasztása jelentősen csökkenti a húgyhólyag-, a gyomor- és vastagbélrák kockázatát. A legjobb, ha egy kevés olívaolajjal esszük, így a likopin könnyebben felszívódik.
Mazsola – magas vastartalma miatt főleg a nőknek és a gyerekeknek ajánlott.
Füge – hangulatjavító, vízhajtó, koleszterintszint csökkentő hatású gyümölcs. Magas B6-vitamin tartalma miatt különösen javasolt a fogamzásgátló tablettát szedő nőknek.
Citrom és lime – mindkettő olyan anyagokat tartalmaz – a C-vitaminon kívül is – melyek napi fogyasztása segít a rákos folyamatok megelőzésében a szervezetnek.
Hagyma – a kvercetin az egyik legerősebb ismert tumor ellenes flavonoid. Márpedig a hagymák bőven tartalmazzák ezt az anyagot. Olíva olajban kisütve, egyszerűen rizzsel vagy más zöldséggel is tálalható.
Articsóka – elsősorban a bőr daganatos megbetegedései ellen jó, ezért a sokat napozóknak kifejezetten ajánlott ez a zöldség. De csökkenti a koleszterinszintet is.
Gyömbér – migrénre hajlamosak, ízületi fájdalomtól szenvedők számára megváltást jelenthet ez a növény, ugyanis gátolja a gyulladások kialakulását.
Brokkoli – magas C-vitamin és béta-karotin tartalma mellett két olyan anyagot is a szervezetünkbe juttathatunk a brokkoli rendszeres fogyasztásával, melyek a mellrák megelőzésében komoly szerepet játszanak. A kutatások szerint akkor maradnak meg ezek az anyagok a legnagyobb mennyiségben, ha főzés helyett gőz fölött pároljuk, vagy mikrózzuk a zöldséget.
Spenót – erősebbek ugyan nem leszünk tőle, de ma már a fiatalság forrásának tartják a kutatók. Jótékony az időskori makula degeneráció megelőzésben, és sejtszinten segít visszafordítani az öregedés jeleit.
Kínai kel – igazi női zöldség ez is. Egyes kutatások szerint igen hatásos az emlődaganat elleni harcban, és magas kalcium tartalma miatt a csontritkulás megelőzésében is segít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.