Test és lélek

Kefirt is kevertünk a hideg gyümölcslevesbe

Bors

Létrehozva: 2012.09.08.

Napközben ugyan még harminc fok is lehet, ám a hűvösödő estéken egyre jobban esik egy tányér forró leves, amely átmelegít és erővel tölt fel egy fárasztó nap után. Két recepttel szeretnénk ötletet adni olvasóinknak.

Kefirt is kevertünk a hideg gyümölcslevesbe

Hozzávalók 4 személyre

* 50 dkg szemezett fehér szőlő

* 1 dl fehérbor

* 2 dl tejszín

* 2 dl kefir

* 1 evőkanál porcukor

* 2-3 szem szegfűbors

* 2-3 citromkarika

* 1 dl narancslé

* őrölt fehérbors

* csipet só

* pirított zsemlekocka

Elkészítés

1.Fehérborba tesszük a citromkarikákat, a szegfűszeget, félórát állni hagyjuk, majd a porcukorral együtt lassú tűzön felforraljuk, és leszűrjük.

2.Aszőlő felét összeturmixoljuk, szitán átnyomva felfogjuk a magokat, hozzáöntjük a narancslevet. A kefirt összekeverjük a tejszínnel, beleöntjük a leszűrt fűszeres bort, és hozzáöntjük a szőlős turmixot.

3.Az egészet összekeverjük, fűszerezzük pici sóval, borssal, és egy nagy tálba töltjük. Rátesszük a kettévágott, kimagozott, félretett szőlőt, és meghintjük pirított zsemlekockával. Hidegen tálaljuk.  

Zöldfűszerek varázsolják el a burgonyát 

Hozzávalók

* 10 dkg apróra vágott vegyes zöldfűszer (petrezselyem, snidling, spenót, turbolya és hasonló)

* 20 dkg burgonya

* 5 dkg vízbe áztatott szárított gomba

* 6 dkg vajas rántás

* 1,5 l csontlé

* 4 kanál tejszín

* csipet őrölt kömény

* só, bors

Elkészítés

1. Az apróra vágott zöldfűszereket röviden (kevés lében) főzzük meg sóval, borssal és köménnyel ízesített csontlében. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és leszűrt gombát.

2.Az egészet főzzük tíz percig, a levest sűrítsük be a rántással, és röviden főzzük. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Díszítéshez használjunk lestyánt.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek