Kefirt is kevertünk a hideg gyümölcslevesbe
Hozzávalók 4 személyre
* 50 dkg szemezett fehér szőlő
* 1 dl fehérbor
* 2 dl tejszín
* 2 dl kefir
* 1 evőkanál porcukor
* 2-3 szem szegfűbors
* 2-3 citromkarika
* 1 dl narancslé
* őrölt fehérbors
* csipet só
* pirított zsemlekocka
Elkészítés
1.Fehérborba tesszük a citromkarikákat, a szegfűszeget, félórát állni hagyjuk, majd a porcukorral együtt lassú tűzön felforraljuk, és leszűrjük.
2.Aszőlő felét összeturmixoljuk, szitán átnyomva felfogjuk a magokat, hozzáöntjük a narancslevet. A kefirt összekeverjük a tejszínnel, beleöntjük a leszűrt fűszeres bort, és hozzáöntjük a szőlős turmixot.
3.Az egészet összekeverjük, fűszerezzük pici sóval, borssal, és egy nagy tálba töltjük. Rátesszük a kettévágott, kimagozott, félretett szőlőt, és meghintjük pirított zsemlekockával. Hidegen tálaljuk.
Zöldfűszerek varázsolják el a burgonyát
Hozzávalók
* 10 dkg apróra vágott vegyes zöldfűszer (petrezselyem, snidling, spenót, turbolya és hasonló)
* 20 dkg burgonya
* 5 dkg vízbe áztatott szárított gomba
* 6 dkg vajas rántás
* 1,5 l csontlé
* 4 kanál tejszín
* csipet őrölt kömény
* só, bors
Elkészítés
1. Az apróra vágott zöldfűszereket röviden (kevés lében) főzzük meg sóval, borssal és köménnyel ízesített csontlében. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és leszűrt gombát.
2.Az egészet főzzük tíz percig, a levest sűrítsük be a rántással, és röviden főzzük. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Díszítéshez használjunk lestyánt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.