Test és lélek

Elárulják vonásaink a rejtett nyavalyát is

Bors

2012. szeptember 3. hétfő 20:00

Állítólag húsz másodperc alatt eldöntjük, hogy valaki szimpatikus-e számunkra vagy sem. Arcunk azonban nemcsak jellemünkről árulkodik, hanem a testünkben zajló folyamatokról is. Így a rejtett betegségek is felismerhetők különböző árulkodó jelek alapján.

Az arc vonalai, ráncai, a bőr állapota, a különböző elváltozások, bemélyedések – mindezekből állítja fel az arcdiagnosztika a vizsgált páciens egészségi állapotát.

– Ötezer évvel ezelőtt a kínaiaknak nem volt röntgenjük, CT-jük, de még egyszerű berendezésük sem, mégis tudták, melyik belső szervükkel lehet probléma, méghozzá az arcdiagnosztika és a test egyéb megfigyeléseivel – magyarázta Keller Gyöngyi transzperszonális pszichológus.

– Különös például, hogy ha a jobb lábbal tett lépésed hosszabb, mint a bal, akkor májproblémákra utalhat, ha a bal, akkor az epével lehet gond, de ez esetben inkább lelki problémára gondolnék.

Az arc jelei tulajdonképpen azt mutatják meg, hogy milyen hiány van a szervezetben – ami pedig betegséget okozhat.

Kalciumhiányra utal például kisgyerekeknél a szem alatti vékony kis ráncocska, de a fénylő orr is ezt jelzi. Márpedig a kalcium a szervezetünk minimum 350 folyamatában vesz részt. Ezért fontos, hogy felismerjük ezeket a jeleket.

Kortól függetlenül nagyon sok embernél jelenik meg enyhe vagy igen mély ránc a két szem közötti területen, ami gyomorproblémákra utal. Ha nagyon elmélyül, akkor már nem csak gyomor, hanem vékonybél- és szívproblémákra is érdemes gondolni. Persze egy jel nem jel, mindig összességében kell nézni az arcot.

– Jobban szeretek férfiakat diagnosztizálni, vagy azt kérem a hölgyektől, hogy smink nélkül jöjjenek – mondta a pszichológus.

– A bőr elszíneződése, az egészen apró ráncok, kozmetikai hibának tűnő jelek is sokat elárulhatnak. Az orr melletti rész a tüdő területe, ha itt apró hajszálérrepedések, pigmentfoltok vannak, az a tüdővel kapcsolatos problémát jelez. A duzzadt alsó szemhéj, a karikás szem a vesékkel, a hólyaggal kapcsolatos gondra utal. Ha a fülcimpán negyvenöt fokos szögben futó ránc látható, akkor célszerű a cukorháztartásra a szív- és érrendszerünkre odafigyelni. A szemöldök sűrűsége a dinamizmusra, életenergiára utal, míg a hossza a hosszú élet esélyét jelzi. Ugyanígy a hosszú fülcimpa is a magas várható életkor jelzője.

Hangsúlyos a főnökök álla 

Az arcunk három részre osztható. A szellemet szimbolizálja a hajtőtől a szemöldökig tartó felső zóna, a lelkünk zónája a szemöldöktől az orrhegyig tart, majd onnan az állcsúcsig az ösztönlényünk, míg az anyagiak, s a test mutatója az alsó zóna. Ha a három terület nagyjából egyenlő, akkor az illető olyan kiegyensúlyozott személyiség, aki mindenhez konyít egy kicsit, de semmiben nem kiemelkedő. Ilyen azonban igen ritkán van. A kutatókra, matematikusokra jellemző például a hangsúlyos homloki rész, a közösségi emberekre inkább az erőteljes középső zóna, a vezető típusúakra pedig az áll hangsúlya.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó

metropol.hu

A jég alatt találták meg az eltűnt tanár holttestét Tatabányán

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

magyarnemzet.hu

Három órán át tárgyalt Bajnaival Márki-Zay egy londoni étteremben

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

origo.hu

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadósosztályzatot a Fitch Ratings

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Veszélyes buborékra figyelmeztet Európa leggazdagabb embere