Elvarázsolja a szilva a sült húsokat

étel
PUBLIKÁLÁS: 2012. augusztus 31. 22:00
A szilva önmagában is egészséges és finom, de különféle sült húsok mellé tálalva az egyszerű sültet is mennyei lakomává varázsolja.
Bors

A szilva nemcsak finom, hanem áldásos hatással van a szervezet vízháztartására, tele van vitaminnal és segíti az emésztést is.

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg sertéslapocka vagy tarja egyben
20 dkg aszalt szilva
2,5 dl vörösbor

10 dkg bacon szalonna
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál ételkeményítő
1 rúd fahéj
citromlé

Elkészítés:

1. Ráöntjük a vörösbort az aszalt szilvára és egy órát állni hagyjuk. 

2. Egy kés hegyével a hús mindkét oldalára apró lyukakat vágunk 2-3 centi távolságra, majd mindegyikbe belenyomunk egy-egy borban áztatott aszalt szilvát. Ezután a húst megsózzuk, beletekerjük a szalonnába, és cérnával összekötözzük.

3. Egy lábasban a hús mindkét felét megpirítjuk forró olajon (2-2 perc), ezután megcukrozzuk, ráöntjük a maradék vörösbort és megfőzzük (30-40 perc). A majdnem kész húshoz hozzáadjuk a maradék aszalt szilvát, fahéjjal ízesítjük és puhára pároljuk.

4. A kész húst kiszedjük egy tálba, a húsléből kivesszük a fahéjat, és ha szükséges, sóval ízesítjük. A kevés vízben elkevert ételkeményítőt hozzákeverjük a húsléhez, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Citromlével ízesítjük.
Elkészítési idő: 60 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.