Test és lélek

Hihetetlen, milyen apró dolog hosszabbíthatja meg az életét

Bors

2012. május 9. szerda 20:00

Aki irodai munkát végez, az az élete nagy részét ülve tölti. A munkaidő végére sokszor fáj a nyaka, a háta, a dereka. Aki ezt el szeretné kerülni, észrevétlenül tornáztathatja testrészeit.

 

Még a telefonbeszélgetést vagy az olvasást sem kell abbahagyniuk az irodában dolgozóknak munkahelyi tornájuk közben, úgy is edzhetnek, erősíthetik az egészségüket, formálhatják az alakjukat úgy, hogy azt sem a kollégák, sem az ügyfelek ne vegyék észre. Aki belevág, legyen óvatos, ne erőltesse hirtelen túl magát. Fontos a rendszeresség, és az, hogy ne érezze magát kényelmetlenül.

Aki sokáig ül a számítógép előtt, annak majdnem biztos, hogy megfájdul a háta, hiszen a hátizmok sokáig merev helyzetben vannak. Ilyenkor érdemes az egész test izomzatát megmozgatni, felpezsdíteni a vérkeringést, ennek hatására felfrissül. Ha van alkalma, álljon fel, járkáljon egy kicsit. Ha munka közben olvasnia kell, az aktát vagy a füzetet ne az asztalon tartsa, hanem kicsit megdöntve a kezében, mert így nem kell előrehajolnia. Fontos a kényelmes szék kiválasztása, az asztal magasságának helyes beállítása, és az egyenes testtartás.

1. Az egyik legegyszerűbb, mégis sok izmot megmozgató gyakorlat a következő: a széken ülve igyekezzen kézzel összenyomni a terpesztett lábait a térdét fogva. Ez a gyakorlat egyszerre öt testrészt erősít: a hátat, a kart, a lábat, a hasat és a mellkast.

2. Nyújtott karral támaszkodjon tenyerével az íróasztalra. Ebben a helyzetben igyekezzen minél erősebben nyomni az asztallapot. Tegye ezt addig, amíg el nem fárad, majd váltson kezet. A gyakorlatot ismételje meg kétszer. A művelet során erősödni fog a mellkasa, a karja, a vállizmai, de még néhány hátizom is.

3. Csússzon a szék peremére, két tenyerével támaszkodjon az íróasztal szélére, és emelje fel a lábfejét a levegőbe. Tartsa a testét ebben helyzetben, amíg bírja. Így erősödik a hasizma, a lába, a karja és a kézfeje, valamint a mellkasa.

4. Ragadja meg a szék peremét alsófogással, és húzza erősen felfelé. Tegye ezt addig, amíg el nem fárad. Ez a gyakorlat igen eredményesen erősíti a hátat és a bicepszet. 

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

origo.hu

Nem tűnik fenevadnak a GeForce GT 1010

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó