Csirkemell meglepetés

hústekercs
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 19. 12:00
Sonkás, sajtos párolt zöldséggel töltjük meg a csirkét, de köretként valami tartalmasabbat kínálunk hozzá.
Bors

Hozzávaló 6 személyre

* 4 db filézett csirkemell
* 15 dk vegyes zöldség kockára vágva
* 1 mogyoróhagyma
* 10 dkg füstölt sonka
* 5 dkg reszelt sajt
* só, bors
* 1 kávéskanál édes paprika
* 1 kávéskanál provence-i fűszer
* 1 evőkanál tabasco szósz
* 2 evőkanál ketchup
* étkezési keményítő vagy liszt

Elkészítés

1. Az olajon enyhén megpirítjuk a mogyoróhagymát és a vékony csíkokra vágott sonkát, majd hozzátesszük a zöldségeket, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Ezután ízesítjük paprikával, borssal, provence-i fűszerrel, tabascóval, ketchuppal, és aláöntünk 4 evőkanál vizet. Kevergetve pároljuk, sütjük addig, amíg besűrűsödik. Miután langyosodott, hozzátesszük a reszelt sajtot.

2. A csirkemelleket laposra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük zúzott fokhagymával. Az előkészített tölteléket a húsra terítjük, föltekerjük, és hústűvel több helyen összetűzzük.

3. Forró olajban mindkét oldalról megsütjük a tekercseket, majd egy nagyobb lábasba helyezzük, és felöntjük 6 dl fűszerezett zöldséglével (ha szükséges, később pótoljuk). Takaréklángon, fedő alatt sütjük 40 percet, addig, amíg megpuhulnak. Ha a hústűvel könnyen belemegy a roládba, kivehetjük a lábasból.

4. A visszamaradt sütőlében simára keverünk 1 evőkanál keményítőt vagy lisztet, ha ízlésünk szerint nem elég markáns a szósz íze, utána fűszerezünk, majd felforralva besűrítjük. Burgonyával, krokettel tálaljuk. A húst langyosra hűtve szeleteljük. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Elkészítési idő: 60 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.