Nem semmi! Király és Dárdai a Hertha történetének legjobb tizenegyében

Kedden ünnepelte fennállása 125. születésnapját a Bundesligában szereplő Hertha BSC. Ez alkalomból a tag24.de német hírportál összeállította minden idők legjobb berlini focicsapatát, amelyben két magyar, a jelenlegi vezetőedző, Dárdai Pál és a klub korábbi kiváló kapusa, Király Gábor is helyet kapott.

Dárdai Pál neve egybeforrt a berlini futballklubbal © AFP

Előbbi 286 lejátszott meccsével klubrekorder, és a németek megjegyezték, kevés ikon vetette meg úgy a lábát szakemberként a klubnál, mint ő. Hozzátették azt is, hogy már úton van a következő generáció, Dárdai Palkó személyében, aki már a nagycsapat kapuján kopogtat. Királyt kultusz-kapusnak titulálja a portál, aki nemcsak védjegyének számító szürke melegítőnadrágjával lopta be magát a szurkolók szívébe, hanem 198 meccsen mutatott védéseivel is. Természetesen a hír Királyhoz is eljutott, aki megtisztelve érzi magát.

– Óriási évforduló, felemelő ünnep ez egy klub életében. Büszke és hálás vagyok, hogy a 125 évből hét esztendeig tagja voltam a Herthának – mondta a jelenleg a Haladásban védő Király, aki a mai napig kapcsolatban van a német egyesülettel.

Király Gábor a BL- ben és az EL-ben is szép sikereket ért el a Herthával, amelynek a mai napig nagyon hálás © Reuters

– Huszonegy évesen kerültem ki Berlinbe, rengeteget tanultam, mindig jó szívvel gondolok a klubra. Nemrég, Marcelinho búcsúmeccsén, újra pályára léptem az Olimpiai Stadionban, óriási élmény volt visszatérni a szurkolókhoz. Szombaton én is hivatalos vagyok a Liverpool elleni ünnepi meccsre, de aktív labdarúgóként nem tudtam vállalni a részvételt, amit nagyon sajnálok – tette hozzá a kapus.

A Tag24 álomtizenegye

Király Gábor – Arne Friedrich, Uwe Kliemann, Ludwig Müller, Eyjölfur Sverrisson – Dárdai Pál, Hanne Sobek, Erich Beer, Axel Kruse – Marcelinho, Michael Preetz

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors