Jónyer: A hetedik X-et még szokni kell

Hetvenedik születésnapján köszöntötték Jónyer István asztaliteniszezőt, aki vicces történettel kedveskedett a Borsnak.
Hetvenedik születésnapján köszöntötték Jónyer István asztaliteniszezőt, aki vicces történettel kedveskedett a Borsnak.

Jónyer fiatal pingpongosként naponta vonatozott Miskolcról a fővárosba, hogy együtt tréningezhessen válogatott-társaival a keretedzésen. Majd este visszautazott Diósgyőrbe.

– Vidéki srácként jól bírtam a kiképzést – emlékezett az ünnepelt. – Nem okozott különösebb gondot, hogy jószerivel a vonaton töltöttem a fiatalságomat, mert édesanyám mindig csomagolt valami finomságot az útra. Csak a leves hiányzott nagyon, a húsleves. A DVTK-ban el is neveztek Levesnek, mert akár egy kondérral is meg tudtam enni belőle.

A világ- és Európa-bajnoki sikereinek évszámait tartó pingpongosok között vonult az egybegyűltek elé Jónyer © Czerkl Gábor

A hír, hogy nincs az a levesmennyiség, amit István be ne kanalazna, hamar eljutott a válogatott edzésére is.

– Persze nem hitték el Beleznay Matyiék, és fogadást ajánlottak, én pedig belementem, hogy a Keleti pályaudvarban található gyönyörű étteremben bebizonyítom, nem véletlenül Leves a nevem – mesélte Jónyer. – Mivel tudtam, nyerek, felajánlottam a tízszemé­lyes tyúkhúslevestál elfogyasztása után, hogy bevágok még öt franciakrémest. Amit meg nem eszek meg, azt a fe­jemre kenhetik.

Az ünnepeltet egy csodálatos fotós tablóval is megajándékozták © Czerkl Gábor

István ezzel túl nagy ziccert kí­nált fel:

– A levessel nem volt baj, pedig Matyiék stikában telerakatták tésztával, csirkeszárnnyal és rengeteg répával. Az első három krémes legyűrése után viszont ittam egy pohár szódavizet, amitől teljesen elteltem, így több falat már nem ment le a torkomon. Persze a fejemen landolt a maradék két krémes, ráadásul a vonatot is lekéstem, aggódhatott édesanyám.

Lapunk újságírója, Gergely Gábor egy 70-es számmal ellátott mezzel köszöntötte fel a barátját © Czerkl Gábor

Kapcsolódó jegyzetünk ide kattintva olvasható.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors