Buffon

Még mindig szívdöglesztő, új szerepben a nők kedvenc világbajnoka

SzS

Létrehozva: 2024.06.24.

Az olasz Gianluigi Buffon visszavonulása után sem hagyta cserben a válogatottat. A világbajnok kapus csapatvezetőként van ott az Európa-bajnokságon, s izgul a hétfői nap miatt.

Minden idők egyik legjobb focikapusa Gianluigi Buffon, aki Olaszországgal 2006-ban lett világbajnok. A sármos hálóőr visszavonulása után is a nők kedvence, s a mostani Európa-bajnokságon is az olaszokért dolgozik. Ő az Európa-bajnoki címvédő válogatott csapatvezetője, s ma izgulhat, hogy életben maradjanak az olasz remények.

A 46 esztendős Buffon tavaly vonult vissza a focitól Fotó: AFP

Az olaszok eddig megverték az albánokat, majd rossz játékkal kikaptak a spanyoloktól. Amennyiben ma kikapnak a horvátoktól, úgy nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek az Eb-n, akár a negyedik helyre is visszaeshet és elbúcsúzhat a tornától.

Buffon vezetőként először megpróbálta megmagyarázni a csapat spanyolokkal szembeni  korábbi 1-0-s kisiklását.
-Azt hittük, már elértünk egy bizonyos szintet, viszont ezúttal olyan visszajelzéseket kaptunk, amikre nem számítottunk.

Az egykori válogatott csodakapus cáfolja, hogy Luciano Spalletti szövetségi kapitánynak igaza lenne abban, miszerint azért kaptak ki, mert játékosaik kondíciója gyengécske.

-Az Albánia elleni találkozónk érdemjegye kilences, a Spanyolországgal szembeni négyes, de azt sértésnek veszem Spallettitől, amit labdarúgóinak erőnléti állapotáról emleget – emeli ki Buffon, aki a horvát-meccs előtt ezt tanácsolja labdarúgóiknak:

Nem szabad félni, a meccs előtti szorongás érthető, de az csak addig legyen jellemző, ameddig ki nem mész a pályára bemelegíteni. Utána a futball csak szórakozás.

Italy v Turkiye - International Friendly
A mai napig a drukerek kedvence Fotó: NurPhoto via AFP

A hétfői program:
21.00 Albánia-Spanyolország
21.00 Horvátország-Olaszország

 

A B csoport állása
1. Spanyolország 6 pont
2. Olaszország 3 pont
3. Albánia 1 pont (3-4)
4. Horvátország 1 pont (2-5)

Az eddigi találkozókról ide kattintva olvashatsz.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek