EB-RAJT

"Az öngyilkosság nem megoldás" - 41 napig gyalogolt az Eb-re a skót szurkoló

LL

Létrehozva: 2024.06.14.

Módosítva: 2024.06.14.

41 napig ment a skót válogatott legelszántabb szurkolója. A 20 éves pincér, Craig Ferguson jótékony céllal tette meg két lábán a nagy utat.

Akárhogy is beleadnak majd mindent, akármilyen sokat is futnak majd az Európa-bajnokság pénteki (21.00, tv: M4 Sport) német-skót nyitómeccsének a résztvevői, garantálható: a labdarúgók összesen nem fognak akkora távot megtenni a pályán, amennyit a vendégcsapatnak szurkoló Craig Ferguson maga mögött tudhat. A 20 éves skót pincér az Eb-rajt előtti napon érkezett meg Münchenbe, miután Glasgow-ból indulva 41 nap alatt mintegy 1600 kilométert gyalogolt skót szoknyában.

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció        Fotó: AFP

Craig csütörtökön kora délután ért a müncheni Marienplatzra. 

@craigferguson_1 Replying to @scott armour 1000 Miles , 6 countries all for mens mental health donation link in bio 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇩🇪 #charitywalk #iwouldwalk500miles #iwouldwalk1000miles #scotland #scottishtiktok #scottish #charityekezie #charity #euro24 ♬ I'm Gonna Be (500 Miles) - The Proclaimers

Május elején indult nagy túrájának ötlete eredetileg egy baráti viccből született. Amint a skót válogatott bebiztosította az Eb-részvételét, komolyra fordult a dolog. Olyannyira, hogy az akcióval jótékony célt szolgál: fel akarja hívni a figyelmet a férfiak mentális egészségére.

– Erről a témáról nem lehet eleget beszélni. A futball-Eb-re érkezésem jó alkalom rámutatni arra, hogy nem férfiatlan félelmektől szenvedni, negatív érzésekről beszélni, és hogy az öngyilkosság nem megoldás – mondta Craig Ferguson.

Hat országon keresztül vezető útja során a lelkes fiatalember már több mint 50 ezer eurót (20 millió forint) gyűjtött a "Brothers in Arms Scotland" nonprofit szervezetnek, amely mentális problémákkal küzdőknek nyújt segítséget hazájában. 

– Felejthetetlen utazás volt, amelynek megvoltak a buktatói is. Előfordult, hogy egy viharban, térerő nélkül teljesen eltévedtem egy erdőben. De az ilyesmi is hozzátartozik egy ilyen kalandhoz – mondta.

Ami a végcélját, németországi Európa-bajnokság nyitómeccsét illeti, Craig elmondta: bízik a skótok 1-0-s győzelmében a favorit házigazdák ellen.

– Nem tudom, tényleg hihetek-e ebben, mindenesetre szurkolok érte – jelentette ki nagy útja végén Craig Ferguson.

A skót válogatott Németország után Svájc (június 19.), majd végül (június 23-án) Magyarország ellen játszik az A csoportban.

Ha segítség kell: Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek