Gasztronómia

A desszerttel kell kezdeni az étkezést, forradalmi tanácsot adott az álomtestű sztár

(s)

Létrehozva: 2024.05.25.

Robert Lewandowski különleges diétával tartja magát karban a labdarúgó Eb-rajt előtt, étrendjét a felesége állítja össze.

Robert Lewandowski, a futballtörténelem lengyel nagysága egy kicsit másképp szervezi étkezését, mint az emberek túlnyomó többsége. Pep Guardiola edző, aki a Bayern Münchenben irányította a válogatott támadót, a "legprofibb játékosnak" nevezte őt, akivel valaha is dolgozott. Kijelentette, a gólvágó "a megfelelő étkezésen, alváson és edzésen gondolkodik a nap 24 órájában".

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski a testével bizonyítja, nem beszél hülyeséget Fotó: AFP

Az étellel kapcsolatban a The Guardian közölt írást, és azt a The Sun szemlézte. Ezek szerint a nyári Eb-re készülődő támadó azt tanácsolta az egykoron a Bayern Münchenben vele futballozó társainak, hogy tanuljanak a feleségétől, Annától, az egykori karatebajnoktól, aki fitneszsportra és táplálkozás-tudományokra specializálódott. Az alapötlet egyszerű, de forradalmi: a desszerttel kell kezdeni az étkezést, mivel az édesebb, cukros ételek gyorsabban emésztődnek. Az ételek újra rendezése biztosítja, hogy ne keveredjenek más élelmiszercsoportokkal, például fehérjékkel és szénhidrátokkal. Ez a megközelítés hasznos a gyorsabb zsírégetésben is, ami szintén Lewandowski javát szolgálja.

- Robert egy olyan férfi, aki állandóan éhes arra, hogy játékosként továbbfejlődjön, és ezért alkalmaz egy speciális diétát, amit a felesége állít össze – mondta korábbi lengyel csapattársa, Thiago Cionek. - Amikor az elitklubokhoz és a válogatottba került, gyökeresen megváltoztatta étkezési szokásait. Meccsnapon sok fehérjét fogyaszt, reggelire pedig mindig van tonhal. Kerüli a glutént és a laktózt, a meccsnapot megelőző estén, a vacsora után egy tál rizspudinggal fejezi be a napot azért, hogy feltöltődjön szénhidráttal és glükózzal.

Amúgy a 35 éves játékos babonás, mindig ügyel arra, hogy először a bal futballcipőjét húzza fel meccs előtt. Kizárólag a bal oldalán alszik; ezt egy alvásterapeuta javasolta neki, tudniillik így éjjel is vigyázhat a megbízható jobb lábára.

@borsonline Ők a magyar válogatott legrutinosabb játékosa Szoboszlai Dominik csupán a lista kilencedik helyén áll. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #borsonline #euro #euro2024 #hungary #szoboszlai #magyarvalogatott ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek