Kockázat

Megérte váltani? Így teljesítettek klubváltásuk után a magyar válogatott sztárjai

LM

Létrehozva: 2024.05.29.

Tavaly nyáron a magyar labdarúgó-válogatott több kulcsjátékosa is csapatot váltott. Ezúttal Bolla Bendegúz, Nego Loic és Varga Barnabás évét vettük górcső alá.

Mozgalmas nyara volt tavaly a magyar labdarúgó-válogatott több kulcsjátékosának, ugyanis többen úgy döntöttek, hogy új klubcsapatban folytatják a pályafutásukat. A múlt héten Kerkez Milos, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik került górcső alá, ezúttal pedig Bolla Bendegúz, Nego Loic és Varga Barnabás szezonját vizsgáltuk.

Nego Loic a francia élvonalban is letette a névjegyét Fotó: AFP

Bolla a felkészülési szezont még a Wolverhamptonnal teljesítette, de az angol élvonalban szereplő klub újfent kölcsönadta, a szélsőhátvéd ismét a svájci ligában bizonyíthatott, ám ezúttal már az élmezőnyhöz tartozó Servette-ben. A 24 éves futballista egész évben élvezte a bizalmat, főként a nemzetközi kupatalálkozókon (Európa-liga, Konferencialiga). A bajnokságban 15 alkalommal volt kezdő, 15-ször pedig csereként lépett pályára. 44 találkozón összesen 2431 perc jutott neki, ezalatt öt gólt és négy gólpasszt termelt, megfordult a bal és a jobbszélen is.

A Servette végül elszórakozta a bajnokság alapszakásznak a végét, így végül lemaradt a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő első két hely valamelyikéről és bronzérmes lett. Bollának jól jött az újabb kölcsönidőszak, sok játékperccel csatlakozik a válogatotthoz, így Marco Rossi nyugodt szívvel adhat neki lehetőséget a bizonyításra. A nyáron visszatér a Wolverhamptonhoz, ám hogyha nem fut kiemelkedő Eb-t, nehezen elképzelhető, hogy beverekedje magát a PL-klub kezdőcsapatába.

Nego nyolc év után köszönt el tavaly nyáron a Fehérvártól, ezt követően Franciaország felé vette az irányt és aláírt az élvonal újoncához, a Le Havre-höz. 28 bajnokin és három Francia Kupa találkozón összesen 31 pályára lépés jött össze neki, ami 1751 játékpercet jelent. Gólt nem szerzett, gólpasszt viszont ötöt is adott. A franciát a világ ötödik legjobb bajnokságának tartják, Nego válogatottbeli teljesítményén pedig meglátszott, hogy hétről hétre egy rendkívül színvonalas ligában bizonyíthat. Az újonc Le Havre bár a bajnokság közepétől szépen fokozatosan elfogyott, de végül elérte célját és éppen hogy, de bennmaradt az élvonalban. Ebben pedig Negónak is nagy szerepe volt, akinek mindenképpen bejött az átigazolás.

Varga országot nem, de várost váltott, a Pakssal tavaly gólkirályi címet szerző támadó a Ferencvároshoz igazolt. A 29 éves futballista nagyon hamar megugrotta az elvárásokat, a Konferencialiga selejtezőiben hét gólig jutott, Máltán mesterhármassal hívta fel magára a figyelmet. Ősszel mind a válogatottban, mint a Fradiban remekelt és szórta a gólokat, ami miatt felkerült a világ legjobb formában lévő támadóinak a különböző listáira.

Tavasszal ugyan már nem termelte ilyen hihetetlen ütemben, de így is megvédte az NB I-ben a gólkirályi címét (20 góllal) úgy, hogy mindössze 24 bajnokin játszott. 40 tétmérkőzésen összesen 29 találatig és 12 gólpasszig jutott, nem véletlen, hogy a klub nemrég hosszabbított vele.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek