Foci-Eb

Hevesi Tamás nem titkolja, Szoboszlaiék győzelme lehet a szülinapi ajándék

Bors

Létrehozva: 2024.05.30.

A magyar zenész, korábbi NB I-es edző, Hevesi Tamás úgy véli, Marco Rossi érkezésével egy jó adag szerencsét is kapott a magyar foci. Nincs kizárva a csoportból való továbbjutás az Európa-bajnokságon.

Mint egy születésnapi, gazdag ajándékot, úgy várja a németországi labdarúgó Európa-bajnokságot Hevesi Tamás. A népszerű énekes, futballedző június 20-án lesz hatvanéves - akkor pedig már javában zajlik az Eb -, s a mieink szereplése természetesen már jó előre foglalkoztatja őt is. Mint a Borsnak elmondta, ilyenkor nemigen vállal fellépést, és természetesen a családja is tudja, hogy az Eb idején nem illik zavarni a családfőt. Az nem is kérdés, hogy minden meccset megnéz, mármint a tévében, amely nem ütközik valamilyen elfoglaltságával.

Hevesi Tamásnak mindene a foci Fotó: Dömötör Csaba

"Marco Rossi kinevezése főnyeremény volt, mert a már honosított magyar-olasz szakember bátran nyúlt minden feltörekvő játékoshoz. Így például jó húzása volt, hogy bizalmat szavazott a külföldön élő, honosítható magyaroknak is, mint például Willi Orbánnak. És lassan kialakított egy magot - elsősorban olyan játékosokból, akik rendszeresen játszanak csapatukban -, amelyre bátran lehet építeni. Ha megnézzük a válogatott keretét, láthatjuk, inkább a külföldön játszók alkotják a törzsgárdát, még akkor is, ha akad közöttük olyan is, aki keveset játszik klubjában. 

A magyar csapat egy jól összerakott egység, amely azt szereti, ha az ellenfél is játssza a futballt, és náluk sem a fizikai erő dominál.

- mondta lapunknak Hevesi, aki 2009-ben a REAC NB I-es edzője volt.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlaiék két hét múlva már éles meccset játszanak az Eb-n Fotó: Illyés Tibor

Az esélyekről az énekes "szakember" rögvest kijelentette, hogy Németország a csoport favoritja, még akkor is, ha az utóbbi időben a német futball sokat veszített erejéből és ezzel presztízséből is.

"Szerintem megint legyőzhetjük Németországot, Svájc viszont sötét ló, mert jó futballt játszik, s bárkire veszélyes lehet. Skócia a brit labdarúgás egyik kiemelkedő reprezentánsa, ráadásul a játékstílusa nem igazán ízlik nekünk. Ettől persze még verhető a skót csapat is, így aztán bizonyos mértékig szerencse kérdése is a továbbjutás. Ám nem panaszkodhatunk, mintha Marco Rossival nagy adag szerencse is érkezett volna a magyar futballba." - fogalmazott.

 Úgyhogy Hevesi bizakodik, reménykedik, hogy az idén különös születésnapja lesz, az Eb-sorozat meccsein túl, szép ajándékot kap a válogatottól.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek