TRÓNFOSZTÁS

Új rekorder az NB I élén: már nem Zachariassen a magyar bajnokság és a Fradi királya

LL

Létrehozva: 2024.05.25.

Sosem játszott még ilyen értékes labdarúgó az NB I-ben. Nagy változások a Transfermarkt magyar toplistáján. Csak a Fradi-túlsúly maradt a régi. Lisztes Krisztián a legtöbbet érő magyar a mezőnyben.

Frissítette a magyar labdarúgó-bajnokság szereplőinek becsült értékeit a Transfermarkt. A számos szempontot figyelembe vevő számítások alapján új rekordert hirdettek: az NB I eddigi legtöbbre taksált játékosaként előzte meg az eddigi éllovas Kristoffer Zachariassent ferencvárosi csapattársa, Mohammed Abu Fani. A 26 éves izraeli válogatott középpályás piaci értéke 2,5-ről egyszeriben 6 millió euróra ugrott. Tavaly nyáron ennek a negyedéért szerezték meg a Makkabi Haifától, és a nemrég zárult szezon 47 tétmeccsén 6 góllal és 17 gólpasszal segítette az FTC-t.

Abu Fani szerződtetése telitalálat volt a Fradinál
Abu Fani szerződtetése telitalálat volt a Fradinál         Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A korábbi 5 millió eurós értékével a szintén FTC-légiós Adama Traoré tartotta az eddigi rekordot a magyar bajnokságban (a mali szélső jelenleg 4 millió euróval holtversenyben „dobogós” a brazil Marquinhosszal).

A legértékesebb focisták az NB I-ben:

1. Mohammed Abu Fani (izraeli, FTC)    6 millió euró (2,3 millió forint);

2. Kristoffer Zachariassen (norvég, FTC)    4,5 millió euró (1,7 millió forint);

3. Marquinhos (brazil, FTC)    

     és Adama Traoré (mali)    4 millió euró (1,5 millió forint);

5. Cristian Ramírez (ecuadori-orosz)    3,5 millió euró (1,3 millió forint).

(Forrás: Transfermarkt)

A toplista első 12 helyén csak Fradi-focisták találhatóak, a 13. a Fehérvár norvég védője, Tobias Christensen (1,5 millió euró – azaz 580 millió forint).

A legtöbbre taksált magyar futballista az NB I-ben immár – nyilván a Bundesliga-szerződésének is köszönhetően – a Frankfurtba tartó 19 éves Lisztes Krisztián: őt 3 millió euróra (1,2 milliárd forint) értékelik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek