Parádé

Klopp sem hagyta szó nélkül Szoboszlai csodás visszatérését

LM

Létrehozva: 2024.01.29.

Szoboszlai Dominik 27 nap után játszott ismét tétmérkőzésen a Liverpoolnál, és egyből gólpasszal tért vissza a Norwich elleni FA-kupa találkozón. A magyar válogatott csapatkapitányának visszatéréséről a vezetőedző, Jürgen Klopp is szót ejtett.

Szoboszlai Dominik teljesen felépült a combhajlító izomsérüléséből, így vasárnap csereként újra pályára lépett a Liverpoolban az FA-kupában, a Norwich ellen. A középpályás az 55. percben állt be csereként, nyolc perccel később már gólpasszt is adott.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai gólpasszal tért vissza a Liverpoolhoz Fotó: AFP

Egy szögletet követően Virgil van Dijk fejére varázsolta le a labdát, aki csapata negyedik gólját szerezte, a Liverpool végül könnyed 5-2-es győzelmet aratott, amivel bejutott a legjobb 16 közé. A lefújást követően a vezetőedző, Jürgen Klopp is említést tett Szoboszlai visszatéréséről.

„Trent és Dom nem voltak sokáig sérültek, de ők biztosan azt mondanák, hogy így is sokat pihentek. Robertson viszont tényleg sokat hagyott ki. Minden perc, amit most kaptak, nagyon fontos, és nagy segítség, mert újra megoszlik az intenzitás a játékosok között” – nyilatkozta Jürgen Klopp, amit az Origo szemlézett.

A csapat az elmúlt hetekben igencsak megfogyatkozott a sok sérült, illetve a kontinenstornákon (Afrikai Nemzetek Kupája, Ázsia-kupa) résztvevő játékosok miatt, de így sem vesztett az idény eleje óta tartó óriási lendületéből - sikerült a Ligakupa-döntőbe is bejutnia.

Nem az a lényeg, hogy ki játszik, hanem az, hogy mi hogyan játszunk. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik ellen a Chelsea és az Arsenal sem akar játszani 

– tüzelte a futballistáit Jürgen Klopp.

Szoboszlaiéknak meglehetősen nehéz hetük lesz, szerdán és vasárnap is rangadót játszanak a Premier League-ben. Először a Chelsea látogat az Anfield Roadra, majd hétvégén igenben lépnek pályára az Arsenal ellen.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek