Pillantás a konyhába, Messi és Ronaldo erre a receptre esküszik

Cristiano Ronaldo
PUBLIKÁLÁS: 2024. január 08. 12:30
A versenynaptár zsúfoltabb, mint valaha, a futball iszonyatos tempóban zajlik a gyepen, ezért nem mindegy, hogy milyen étrendet alkalmaznak a világsztárok.

Négy labdarúgó-klasszis étkezési szokásait, kedvenceit vettük górcső alá a The Sun cikke alapján

Cristiano Ronaldót kihozták a sodrából a Messit éltető vendégdrukerek
Ronaldo naponta hatszor étkezik Fotó: AFP

Lionel Messi: marha, bárány, csirke bármikor
A nyolcszoros aranylabdás világbajnok argentin klasszis főleg a marhahús-specialitások rajongója, a mamája Milanesa Napolitana, azaz a rántott sült sztékjéért a világ végére is elmegy (lásd: keretes írásunk). Miami otthonuk konyhájába beépített egy hatalmas rozsdamentes grillezőt, az ott készített csirkét zöldségekkel tálalja. A zöldség biztosítja az élsportoló kiegyensúlyozott étrendjéhez szükséges összes tápanyagot, egyesíti a burgonyában található összetett szénhidrátokat, a sárgarépából származó karotinokat, a kakukkfűből, póréhagymából és hagymában lévő antioxidánsokat. 

Erling Haaland: só és olaj kerülendő
A norvég ász só és olaj nélkül főzött tésztát szeret, neki bármikor jöhet a kardhal, a tengeri sügér és a tengeri keszeg friss zöldségekkel megfőzve. Egy étel viszi a prímet: a kebab pizza.

Dino Zoff: tojások és centik
A vb-t és Eb-t nyert korábbi olasz kapuslegenda a nagymamájának köszönheti a karrierjét. Tizennégy éves korában aprócska srác volt, ezért elutasították a focicsapatoktól. Az elmés nagyi napi nyolc tojást erőszakolt belé, állítja, hogy ennek köszönhetően nőtt nagyra.

Cristiano Ronaldo: csak víz

Naponta hatszor étkezik, mindig kisebb porciókban. Étrendjében a magas fehérje-tartalmú csirke vezet, hozzá avokádó, saláta gyümölcs dukál. Sosem iszik kólát, ragaszkodik a vízhez.
 

Messi-mama mágiája

Hogyan készítsünk Milanesa Napolitanát?
Összetevők: vékonyra szeletelt serpenyős szteakek, tojás, oregánó só, bors, friss zsemlemorzsa, reszelt parmezán sajt, gerezd fokhagyma, finomra darált olíva- vagy növényi olaj, paradicsomszósz, deli sonka, reszelt mozzarella sajt, olasz fűszerezés vagy oregánó
Az elkészítés menete:
Serpenyőben vagy edényben a tojásokat felverjük oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal.
Egy másik serpenyőbe öntsük a zsemlemorzsát, keverjük hozzá a parmezán sajtot és a fokhagymát.
Egy nehéz serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. 

Mártsuk a sztéket először a tojásos keverékbe, majd a kenyérkeverékbe, tegyük a serpenyőre, főzzük néhány percig, amíg a steak aranybarna színű lesz. Papírtörlővel szűrjük le a sztékeket, tegyük sütőpapíros tepsire. A szték tetejére szelet sonka, paradicsomszósz, mozzarella sajt kerül. Töltsük fel olasz fűszerezéssel, addig tartsuk a sztékeket a brojlerben, amíg a sajt elolvad, majd tálaljuk.





 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.