Kóma

Szívszorító vallomást tett Michael Schumacher barátja: „Rendszeresen járok hozzá”

Létrehozva: 2023.12.08.

Jean Todt az F1-ikon közeli barátja maradt, miután megtörtént vele a súlyos balesete. A Ferrari csapatfőnöke kitért Schumacher állapotára is.

December 29-én lesz tíz éve, hogy Formula-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher síbalesetet szenvedett az Alpok franciaországi lejtőjén.

Ralf (jobbra) és Michael Schumacher a 2004-es Kínai Nagydíjon
Jean Todt rendszeresen jár Michael Schumacher-hez Fotó: AFP

Jean Todt, a Ferrari egykori csapatfőnöke régóta barátok az F1-legendájával, és egyike azon keveseknek, akik rendszeresen meglátogathatják az 54 éves Schumachert svájci otthonában a 2013-as síbalesete óta. A sportvezető most elárulta, hogy milyen a kapcsolata az egykori autóversenyzővel és beszélt Schumacher állapotáról is.

Michael a barátom, a családom részének tekintem. Rendszeresen járok hozzá, régebben a televízióban követtük a nagydíjakat

nyilatkozta Jean Todt, aki kijelentette, hogy nem szívesen válaszol Schumacher egészségével kapcsolatos kérdésekre, mert az magánügy, rá és a családjára tartozik.

− Ez magánügy. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy imádom Michaelt, a családját, és az a helyes, ha tiszteletben tartjuk a magánéletüket hangsúlyozta a Ferrari egykori csapatfőnöke.

Jean Todt volt az az ember, aki 1996-ban Schumachert a Ferrarihoz csábította. Ám a párosra ezután nagy nyomás nehezedett, mivel az első négy évében nem nyertek világbajnokságot. Azonban 2000-ben áttörés következett be: a német 2000 és 2004 között egymás után nyerte a bajnoki címeket. Schumacher pályafutása alatt hét világbajnoki címet szerzett, ami máig rekordnak számít emlékeztet cikkében a Daily Star.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek