Fogadás

Szoboszlai hallgat a luxusról, nem árulja el nagy titkát

MM

Létrehozva: 2023.08.09.

Szigorú apja is rábólintott: Liverpool-játékosként megérdemli Szoboszlai Dominik, hogy megjutalmazza magát. Eddig is csodagéppel furikázott, mit vesz most?

Vasárnap (17.30, tv: Spíler 1) a Chelsea vendégeként kezdik meg az új Premier League-szezont a Liverpool labdarúgói – a jelek szerint Szoboszlai Dominikkal a csapatban. Légiósunk a Vörösök szingapúri túráján, a Forma-1 Marina Bay-i pályájára néző luxushotel 17. emeletén tartott sajtótájékoztatón mesélt többek közt autókról, tetoválásokról, az apjáról és Erling Haalandról.

Szoboszlai Salzburgban még szolgálati autóval járt, ma már saját álomautót készül venni
Szoboszlai Salzburgban még szolgálati autót használt, de azóta saját álomautóval furikázik (Fotó: Instagram/szoboszlaidominik)

A pazar kilátás apropóján a 70 millió euróért (27 milliárd forint) igazolt Szoboszlai elárulta: rövidesen megvesz egy autót, amit a liverpooli szerződésével érdemelt ki az édesapjánál.

– Gyakran kötünk fogadásokat. Szeretem az autókat, apám pedig mindig mondja: megvehetem, amelyiket csak akarom, de előbb érjek el valamit. Amikor Lipcsébe igazoltam, lett új autóm, és most, hogy Liverpoolba értem, ismét lehet. De a kettő között nem. Már kiválasztottam a típust, de egyelőre maradjon titok 
mondta.

Korábban, még lipcsei játékosként a Forbes-nak nyilatkozva elárulta: akkor egy Mercedes-AMG G63-as masinát vett magának.  Az 577 lóerős, 0-ról 100 km/h-s sebességre 4,5 másodperc alatt gyorsuló meseautó jelenleg 80 millió forintos alapártól kapható, de kiviteltől, felszereltségtől függően közel a 2,5-szeresébe is kerülhet.

Csak a szigorú neveltetés szab gátat neki a költekezésben, hiszen a sajtóértesülés szerint heti 120 ezer fontos (54 millió forint) fizetéséből bármilyen luxusjárgányra futja.

Hasonló a tinédzserként kapott első tetoválásának története is. Akkoriban Salzburgban bontogatta a szárnyait, és édesapja különleges feltételt szabott a varrásnak: 

– Volt egy futóteszt Salzburgban, a rekordját egy ottani akadémista tartotta. Apukám azt mondta, ha az első csapatba akarok kerülni, akkor ezt meg kell döntenem, és ha sikerül, megcsináltathatom a tetoválást. Szóval odamentem, megdöntöttem a rekordot, és megcsináltathattam 

– mesélte a Liverpool új nyolcasa, aki alkarján viseli a nagy előd, Steven Gerrard bölcs mondását: „A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér”
 

Hadat üzent Haalandnak

Szoboszlai korábbi salzburgi csapat- és szobatársa, Erling Haaland ma már a világ legtöbbre taksált (180 millió euró, azaz 70 milliárd forint) játékosa. Az angol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Manchester City norvég sztárja a liverpooli szerződése hallatán üzent neki: – Állj készen!

A cimborája utcájába költözött magyar focista most elmondta, alig várja a novemberi rangadójukat:

– Szeretném már látni, milyen érzés ellene játszani – nyilatkozta Szoboszlai állandó videojáték-partneréről.

Apja, a korábbi NB I-es futballista, Szoboszlai Zsolt mindig is különleges ötletek, elvek alapján nevelte az életre és a labdarúgásra a fiát (mint ahogy székesfehérvári utánpótlásképző klubja, a Főnix többi növendékét is). Otthon például vízzel teli – vagy a feladatot tovább nehezítve, akár üres – flakonok között kellett szlalomoznia a labdával; az edzéseken pedig golflabdával a kezükben fociztak, hogy ne szokjanak rá az ellenfelek mezének rángatására.

– Meg akart bizonyosodni arról, hogy ilyen rossz szokások nélkül növök fel. Csinált pár őrült dolgot, de nem akarom mindet elmondani – mesélte Szoboszlai Dominik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek